Evrim Kamalı

Suriye uyruklu iki kadını dolandırarak paralarını alan zanlı Bülent Can Alan, aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine teminat talebiyle dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Şükrü Ömürlü, 16 Ekim’de Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yapmak isteyen Suriye uyruklu Lamees Alsemer ve Fatema Alhussaini isimli kadınların ülkeye girişi yasak oldukları için yolcu bekleme salonunda bekletildiklerini söyledi. 

“Okula kaydettireceği yalanıyla paralarını aldı”

Konu şahısların salonda bekledikleri esnada 18 Ekim tarihinde akşamüzeri yanlarına gelen ve kendisini Basel diye tanıtan Lefkoşa’da sakin Bülent Can Alan’ın kendilerini okula kayıt ettireceğine dair yalan vaatte bulunarak 3 bin 600 Dolar nakit paralarını alarak ortadan kaybolduğunun tespit edilmesi üzerine 22 Ekim tahinde tutuklandığını kaydeden Polis, tutuklanan zanlının okul kayıtları için işlem yapmadığını ayrıca gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti. Polis memuru Şükrü Ömürlü, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması. Haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 10 Bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.