Cumhuriyet gazetesinde MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle tutuklanan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutukluluğuna itiraz edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 26 Kasım'da tutuklanan Dündar ve Gül'ün avukatları, itiraz dilekçelerini, kararı veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sundu.

Dilekçede, "Biz üzerimize düşeni yapıyor ve Anayasa'ya, yasalara, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı tutuklama kararlarına itiraz ediyoruz. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Tercih ve sorumluluk sizindir" denildi.

İtirazı, 7. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirecek. Hakimlik kararında direnirse itirazı, bir üst mahkeme olan 8. Sulh Ceza Hakimliği ele alacak.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, Dündar ve Gül'ün, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak" ve ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından tutuklanmasına karar vermişti.