Çanakkale Boğazı'nda, araba vapuru ile yük gemisinin çarpıştığı kazada hasar oluştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eceabat'tan Çanakkale'ye yolcu ve araç taşıyan "Ezine" adlı araba vapuru, Lübnan'dan Romanya'ya giden 88 metre uzunluğundaki Cook Adaları bayraklı "Esperanza" adlı yük gemisi ile Çanakkale İskelesi önlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çarpıştı.

Kazada, araba vapuru ve içindeki bazı araçlarda hasar oluştu. Yük gemisinin ise balans tankının delindiği belirlendi.

Çanakkale İskelesi'ne yanaşan araba vapurundaki yolcu ve araçlar tahliye edildi.

Kaza anında araba vapurunda bulunan bir otobüsün muavini Melih Tuluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hostes koltuğunda oturduğu sırada bir anda "gemi çarpıyor" diye çığlık duyduğunu belirterek, "Başımı çevirdim sağa, yük gemisi bize doğru geliyor. Kalktım arkaya doğru koşarken sarsıntıyla koltuğu çarptım. Orta tarafa kendimi zor attım, bir çığlık feryat. İndim aşağıya" dedi. 

Aynı otobüsün sürücüsü Mustafa Türkmen ise kaza sırasında otobüste uyuduğu ifade ederek, "Gürültüye uyandım. Gemi yandan girmiş bizim otobüse. Geminin parçaları otobüse zarar verdi" diye konuştu.

Yük gemisi Kilye Koyu açıklarında demirletildi. Bölgede güvenlik amacıyla, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma 4" römorkörü ile "KEGK-9" adlı hızlı tahlisiye botu bulunuyor.