Hüseyin ÇİÇEK

Diyalog Gazetesi, söz konusu park hakkında yaklaşık 4 ay önce bölge sakinlerinin şikayetini kamuoyuna aktarmıştı. Çanakkale Mahallesi sakinleri parkın 20 yıl önce belediye tarafından ellerinden alındığı ve o zamandan sonra herhangi bir yatırım yapmadan kendi kaderine terk edildiğini ileri sürmüştü.

Son günlerdeki yangınlardan sonra Diyalog’u arayan ve yeniden tepkilerini dile getiren Çanakkale Mahallesi sakinleri, belediyenin yıllardır kendilerini oyaladığını ve park ile ilgilenmediğini savundu.  Parkın daha önce Çanakkele Geliştirme ve Güzelleştirme Derneğine ait olduğunu ancak yaklaşık 20 yıl önce parkın ellerinden alınıp belediyeye devredildiğini belirten mahalle sakinleri, “Belediye bu alanla ilgilenmedi, yemyeşil bir alan yandı, çok yazık, böyle bir güzelliği yok ettiler”  şeklinde konuştu.

Mendeli: Park kulübe devredilsin

Diyalog’a konu ile ilgili görüşlerini aktaran Çanakkale Mahallesi muhtarı Abbas Mendeli, yaklaşık 20 yıl önce mahallelinin elinden alınan bu parkın Çanakkale Türk Spor Kulübü’ne devredilmesini talep ettiklerini söyledi.
Çocukların kullanabileceği, araç trafiğine kapalı bir oyun alanı olarak, ayrıca yürüyüş alanı olarak kullanılabilmesi amacı ile parkı talep ettiklerini belirten Mendeli, “Ne yazık ki talebimize olumlu yanıt alamadık” dedi. 
Nüfusu 8 bin olan Çanakkale Mahallesinde çocukların kullanabileceği tek bir park olmadığını vurgulayan Mendeli, belediyenin de yardımı ile parkın hızlı bir şekilde Çanakkale Türk Spor Kulübüne verilmesini istedi. 

“Çocukların oynayacağı alan yok…”

Çocukların kullanabileceği bir park alanının yanı sıra Çanakkale Türk Spor Kulübünde bulunan yaklaşık 250 sporcu içinde güzel bir tesis olabilecek olan bu parkın daha fazla ziyan edilmemesini isteyen Mendeli, yetkilileri göreve çağırdı. Mendeli ayrıca konu parkın içerisinden yol geçirileceğine dair bazı duyumlar aldıklarını belirterek, “Eğer böyle bir şeyin doğruluk payı varsa mahalleli olarak buna asla müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.