Arzu Köprülü

CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin ardından söz alan CTP Milletvekili Armağan Candan ise, 40 senede 39. hükümetin kurulduğuna işaret ederek, böyle bir durumda siyasi istikrardan bahsetmenin zor olduğunu söyledi.

Candan hükümet programını, kendisinin de Tufan Erhürman gibi; “kısmetse olur programı” şeklinde gördüğünü belirtti

Kıbrıs’ta mayıs ayından sonra müzakerelerin daha da yoğunlaşacağını ve siyasi kararların alınması gerekeceğini söyleyen Candan, Hükümet Programı’nda 11 Şubat ortak metnine net bir atıf yapılmadığını kaydetti.

Hükümet ve meclis olarak bu metni dikkate alarak hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Candan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya tam destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Candan, AB müktesebatına uyum çalışmaları konusunda hükümetin atacağı adımlara destek vereceklerini de kaydetti.

Müzakereler çerçevesine IMF, dünya bankası ve Avrupa Merkez bankası ile yürütülen çalışmaların hükümet tarafından desteklenmesinin önümüzdeki süreçte de büyük önem taşıdığını kaydeden Candan, görüşmeler çerçevesinde oluşturulan Ad hoc komitelerde birçok uzmanın çalıştığını hatırlattı.

Candan, komite aşamasındaki yasalara gereken önemin verilmesini de isteyerek, yasaların en kısa zamanda Meclise gönderilmesini temenni etti. Candan, Derinya ve Aplıç kapılarının da en kısa sürede açılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Candan, Dışişleri’ne alınacak personelin acil ihtiyaç olduğunu ve bu alımların prosedüre uygun şekilde yapılmasını istedi.

Candan, Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı’na tam destek verilmesinin de çok önemli olduğunu vurguladı.