Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın, Akdeniz'de, 9-12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

TC Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, tatbikat, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arama kurtarma teşkilatlarında yer alan sivil ve askeri unsurlar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin katılımıyla yapılacak.

Doğu Akdeniz'de, Gazimağusa açıklarında, KKTC toprakları ve kara suları ile Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde yer alan uluslararası sularda, 9-12 Haziran 2015 tarihleri arasında icra edilecek tatbikat, basına ve yabancı gözlemcilere açık olacak.

Tatbikata, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arama kurtarma sisteminde yer alan çeşitli tipte gemi, uçak, helikopterler, arama kurtarma konusunda eğitim almış personelden oluşan timler ileKKTC arama kurtarma teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurlar katılacak.

Tatbikatın amacının, Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetlerini denemek, müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde iş birliği ve koordinasyonu en üst düzeye çıkarmak ve tatbikata katılan unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimlerini geliştirmek olduğu belirtildi.