Kara ve deniz olmak üzere iki safhada gerçekleştirilecek “Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı” bugün başladı.

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı’nda yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla Girne 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde, Doğu Akdeniz’de, Gazimağusa açıklarında, KKTC toprakları ve kara sularıyla, Türk Arama Kurtarma Bölgesi’nde yer alan uluslararası sularda icra edilecek tatbikat için basın brifingi düzenlendi.

Brifingi Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral İlyas Bozkurt verdi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Boğaz Karargâhı’nda bugün saat 14.00’te düzenlenen brifinge Türkiye’den askeri ve diğer personelle Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı personeli katıldı.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin annesi Kezban Gönyeli, kardeşleri ile kızları Nil ve Nihal Gönyeli’nin de hazır bulunduğu brifingi Kıbrıs Türk ve Türkiye basını da izledi.

1433944301.jpg

ANNE GÖNYELİ’YE DENİZ SUBAYI KILICI

Tümgeneral İlyas Bozkurt brifing öncesi Caner Gönyeli’nin annesi Kezban Gönyeli’ye gün anısına Deniz Harp Okulu’ndan mezun olan deniz subaylarına verilen kılıcı takdim etti.

“Şehidimizi rahmetle anıyoruz” diyen Bozkurt, Caner Gönyeli’nin anısının yaşatılacağını söyledi.

KEZBAN GÖNYELİ: “HEPİNİZİ OĞLUM KADAR SEVİYOR, SAYIYORUM”

Bu takdim karşısında duygulanan ve kısa bir konuşma yapan Kezban Gönyeli ise “Hepinizi oğlum kadar seviyor, sayıyorum” diyerek, oğlunun anısının yaşatılmasından mutlu olduğunu söyledi, Türk askerleriyle gurur duyduğunu vurguladı.

Gönyeli ailesi ise, Tümgeneral Bozkurt’a Caner Gönyeli’nin çerçeveli bir fotoğrafını hediye etti.

TATBİKAT 2 SAFHADA VE 3 SENARYO KAPSAMINDA İCRA EDİLECEK

Tümgeneral Bozkurt, brifingde, basına ve yabancı gözlemcilere açık, 2 safha ve 3 senaryo kapsamında icra edilecek tatbikat hakkında bilgi vererek, tatbikat senaryolarını anlattı.

“KKTC, anavatanı Türkiye’nin unsurlarıyla, gönül ve emel birliği içinde, her ortamda, gece ve gündüz, kara veya deniz sularında, her yerde, her zaman arama-kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır” diyen Bozkurt, arama kurtarma faaliyetlerinin zamana karşı bir yarış niteliği taşıdığını vurguladı.

“KKTC ARAMA KURTARMA BİRLİKLERİ BUGÜNE KADAR 66 ARAMA KURTARMA GÖREVİ İCRA ETTİ”

Tümgeneral Bozkurt,  arama-kurtarma faaliyetlerinin profesyonelce yetişmiş personel, iyi bir organizasyon, birimler arasındaki koordinasyon ve işbirliği ve 24 saat görev yapmayı gerektirdiğini de belirtti.

Bu tatbikatın, arama-kurtarma unsurlarının koordinasyonunu ve birlikte çalışma usullerini geliştirmek, arama-kurtarma personelini eğitmek, insani yardım harekatı ve işbirliği konularında Türkiye’nin ve KKTC’nin imkan ve kabiliyetlerini denemek için icra edildiğini da kaydeden Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, KKTC Arama Kurtarma birliklerinin 2003’ten bu güne kadar uluslararası sular dahil olmak üzere toplam 66 arama kurtarma görevi icra ettiğini söyledi.

1433944298.jpg

1433944299.jpg

1433944300.jpg