Uğur İrtem

“Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2016 Arama Kurtarma Tatbikatı” bugün başladı.

Kara ve deniz olmak üzere iki safhada gerçekleştirilecek tatbikatın ilk safhası olan  kara safhası bugün saat 18:30’da 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde; deniz safhası ise yarın saat 10.00’da Gazimağusa açıklarında yer alacak.

Tatbikatla ilgili bugün saat 14:00’te Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Boğaz Karargahı’nda  brifing düzenlendi.

Brifingi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Erhan Uzun verdi.

GKK Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter’in de hazır bulunduğu brifingi, Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin annesi Kezban, eşi Nükhet, kızları Nil ve Nihal, erkek kardeşleri Hayrettin ve Alpay Gönyeli ile Türkiye’den askeri ve diğer personel ile GKK personeli izledi.

1465305921.jpg

EŞ VE ANNE GÖNYELİ’YE TATBİKAT ANI OBJESİ

Brifing öncesi Tümgeneral Erhan Uzun ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, Caner Gönyeli’nin eşi Nükhet Gönyeli ve annesi Kezban Gönyeli’ye gün anısına tatbikat anı objesi takdim etti.

 “AD VE ANISININ YAŞATILMASINDAN MUTLULUK VE GURUR DUYUYORUZ”

Takdim esnasında kısa bir konuşma yapan Eş Nükhet ve Anne Kezban Gönyeli ise “Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin ad ve anısının yaşatılmasından mutluluk ve gurur duyduklarını dile getirdi.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin kardeşi Hayrettin Gönyeli de, Tümgeneral Uzun’a Caner Gönyeli’nin Kocatepe gemisinde çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti.

TATBİKAT 2 SAFHADA VE 3 SENARYO KAPSAMINDA İCRA EDİLECEK

Tümgeneral Uzun, brifingde, basın ve yabancı gözlemcilere açık, 2 safha ve 3 senaryo kapsamında icra edilecek tatbikat hakkında bilgi vererek, tatbikat senaryolarını anlattı.

1465305963.jpg

UZUN: “ANAVATAN TÜRKİYE’NİN UNSURLARIYLA HER ZAMAN ARAMA-KURTARMA HAREKATI İCRA ETMEYE HAZIRIZ”

“KKTC, anavatanı Türkiye’nin unsurlarıyla, gönül ve emel birliği içinde, her ortamda, gece ve gündüz, kara veya uluslararası sularda, her yerde, her zaman arama-kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır” diyen Uzun, arama kurtarma faaliyetlerinin zamana karşı bir yarış niteliği taşıdığını vurguladı.

Tümgeneral Uzun,  arama-kurtarma faaliyetlerinin profesyonelce yetişmiş personel, iyi bir organizasyon, birimler arasında yakın koordinasyon ve işbirliği ve 24 saat görev yapmayı gerektirdiğini de belirtti.

Tatbikatın, arama-kurtarma unsurlarının koordinasyonunu ve birlikte çalışma usullerini geliştirmek, insani yardım harekatı ve işbirliği konularında Türkiye ve KKTC’nin imkan ve kabiliyetlerini denemek için icra edildiğini ifade eden Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, kara ve denizde gerçekleştirilecek arama kurtarma tatbikatının senaryoları hakkında bilgiler verdi.

1465306196.jpg

1465305972.jpg

1465305803.jpg

1465305812.jpg

1465305936.jpg