Sılay Taşkan

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde doktora görünmek  için sabahın erken saatlerinde sıra alan vatandaşlar, saatlerce bekletiliyor. Yeni Bakış hemen her gün bir hasta veya hasta yakınının isyan ettiği poliklinik önünde yaptığı gözlemlerde, doktorların mesai başlangıç saatlerinden saatler sonra göreve başladığına ve hastaların 3 saati aşkın sürelerde bekletildiğine şahit oldu. 

“Tanıdığı olan sırayı bozuyor”

Randevu sistemine geçen ancak uygulamanın sağlıklı çalışmadığı Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşuyor. İlgili alanlardan sıra numarası alan hastalar, uzun zaman beklemelerine rağmen sıra kendilerine bir türlü gelmiyor. Yeni Bakış’a konuşan bir hasta, Dahiliye’de muayene olmak için sıra numarası aldığını ancak 14 olan sıra numarasının gelmesini beklerken 30’lu birkaç numaranın kendisinden önce muayene odasına alındığını söyledi. Hastanede görevli tanıdığı olanların sıraları hiçe saydığını belirten hastalar, zaten çağdışı olan sıra sistemine bir de gözü açıklar eklenince canlarından bezdiklerini belirtti. 

“İlla gürültü mü koparalım?”

Duruma şahit olduklarında yetkililere şikayet için başvurduklarını anlatan hasta ve hasta yakınları, “Sesimizi çıkarmasak tüm gün bizi bekletecekler. İlla isyan edip gürültü mü koparmak gerekiyor, zamanında muayene olabilmek için” şeklinde isyan etti. 

“Çatlayacak raddeye geliyoruz”

Doktorların bazen saat 10’a kadar odalarında olmadığını savunan hasta ve hasta yakınları, “Bu işin çivisi resmen çıktı. Devlet Hastanesi’ne geliyorsak, maddi durumumuz özele gitmeye yetmiyorsa bize bunlar mı reva görülmeli. Hasta olmamızın üzerine bir de sinirlerimiz bozulunca çatlayacak raddeye geliyoruz” dedi. Vatandaşlar sorunun bir an evvel çözülmesi ve insan hayatına gereken önemin verilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Kaynak: Yeni Bakış