Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da geçtiğimiz Cumartesi akşamı cinnet geçirerek eşi ve iki çocuğunu bıçak darbeleri ile yaralayan Ramazan Yazgı dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Mahkemede şahadet veren polis subayı zanlının hücrelerde bulunduğu bir sırada atleti ile kendini asarak intihar etmeye teşebbüs ettiğini söyledi.

Gazimağusa Adli Şube Amirliğinde görevli polis müfettiş muavini Faysal Güden zanlının 9 Mayıs 2015 tarihinde Gazimağusa’da eşinin kendisine boşanma davası açması ve evden ayrılması nedeni ile eşi Safiye Yazgı’yı sırtından, oğlu Ozan Yazgı’yı sol göğüs ve sağ karın kısmından, diğer oğlu Orhan Yazgı’yı ise omzundan  öldürmek kastı ile bıçakladığını söyledi.

Benzer suç işleyebilir

Zanlının hücrelerde tutuklu bulunduğu 11 Mayıs 2015 tarihinde giydiği atleti ile kendisi asarak canına kıymaya kalkıştığını belirten Güden, görevli polisin olayı son anda fark ettiğini ve zanlının kurtarıldığını söyledi.  Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Güden, ciddi bir suç işleyen zanlının benzer suç işleyebileceğine dikkat çekerek, davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne  gönderilmesini talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 2 ay ile sınırladı.

Zanlı avukatı Şenay Zekai talebe itiraz etmezken, zanlının öldürmek kastı ile olay yerine gitmediğini iddia etti.  Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 2 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verirken, zanlı avukatının da talebi doğrultusunda zanlının 15 günde bir Barış Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinde doktor kontrolünden geçirilip sonuçlarının da mahkemeye bildirilmesine emir verdi.