Muğla'nın Ortaca ilçesinde sulama kanalında ölü bulunan Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya, Babalar Günü'nü buruk karşıladı. Kızının mezarı başında gözyaşı döken baba, zanlıların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde kaybolduktan 3 gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan ve sorgularında suçlarını itiraf eden zanlılar P.Ç. (17) ve Necati D. (25) tutuklanarak cezaevine konuldu. 10 saati aşkın süren mahkeme sırasında Ortaca Adliyesi önünden bir an olsun ayrılmayan Kaya ailesinin evinde hüzün hakim. Evinde taziyeleri kabul eden baba Osman Kaya, Babalar Günü öncesi kızının mezarını ziyaret ederek gözyaşı döktü. İlk kez kızı Cansu olmadan bir Babalar Günü kutlayacak olan Kaya, kızının mezarı başında dua etti. Kızının fotoğrafını elinden bir an olsun düşürmeyen Kaya, "Yarın Babalar Günü. İlk defa Cansu'suz bir Babalar Günü geçireceğim. Yüreğim yanıyor. Zanlıların en ağır şekilde cezalandırılması, benim de bir nebze de olsa rahatlamamı sağlayacak" dedi.

"KIZIM BOĞULMADI"

"17 yaşındaki fidanımı koparıp benden ayırdılar" diyen Kaya, "Suda boğulan bir kişinin ağzından burnundan kan gelmez. Kızım dışarıda öldürülerek suya atıldı. Yakın bir zamanda atıldığı için kanama dışarıda devam etti" diye konuştu.