Genel Sekreter Dilek açıklamasında, "Gerek Milli Eğitim Bakanları, gerekse Hükümetin gerekli duyarlılığı göstererek hademe istihdamına gidilmemesi halinde, eylem ve grevler, tüm okullarımıza yaygınlaştırılacağı ve eylemin dozu artırılacağı, kamuoyu ve yetkililere duyurulur." dedi.

KAMU-İŞ Genel Sekreteri Sami Dilek'in açıklaması şöyle:

"Her yıl olduğu gibi bu yılda da, okullarımız hademesiz, öğretmensiz ders yılına başlamıştır.

Kamu – İş Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Genel Ortaöğretim, İlköğretim ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesiyle yapmış olduğu çalışmalarda saptanan hademe eksikliklerinin giderileceği çeşitli safhalarda bizlere bildirilmiştir.

Ne acıdır ki bugüne kadar herhangi bir hademe istihdamına gidilmemiştir. Okullarımız, pisliğe, mikroplara, hijyen ortamından mahzun bir duruma itilmeyi tercih etmişlerdir.

Bu bakımdan Kamu – İş, Girne 23 Nisan İlkokulu, Lefkoşa Bülent Ecevit Anadolu Lisesi okullarında 1.10.2014(Çarşamba) tarihinde saat 08.00 – 15.30 arası uyarı grevi yapacaktır.

Gerek Milli Eğitim Bakanları, gerekse Hükümetin gerekli duyarlılığı göstererek hademe istihdamına gidilmemesi halinde, eylem ve grevler, tüm okullarımıza yaygınlaştırılacağı ve eylemin dozu artırılacağı, kamuoyu ve yetkililere duyurulur."