Kamu Araçları İşletmecileri Birliği(Kar-İş), Girne Belediyesi’nin toplu taşımacılık araçlarına yönelik uygulamalarını protesto etmek için 22 Haziran Çarşamba günü Girne’de araçlı eylem yapacağını duyurdu.

Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, Girne’de Baldöken Otoparkı’nda toplu taşıma araçlarına uygun peronların yaratılmamasından dolayı, Çarşamba günü 09:00’da araçlı eylem başlatacaklarını söyledi.

Topaloğlu, “Girne Belediyesinin yapması gereken şey, toplu taşıma araçlarına sınırlama getirmek değil, doğru duraklar ve denetim sistemi getirerek halka çağımıza uygun servis hizmetlerinin verilmesine katkı koymaktır” dedi.

Girne Belediyesi Başkanı ve Meclis Üyelerine konuyu aktarmalarına rağmen bir sonuç elde edemediklerini kaydeden Topaloğlu, “Belediye mensubu kişilerin pek çok defa toplu taşıma sektörünü aşağılayıcı söylemlerde bulunduğunu” iddia etti.

Girne Belediye Meclisi’nin toplu taşıma sektörüne yönelik uygulamaya koyduğu ve koymak istediği uygulamaların KAR-İŞ mensubu toplu taşıma işletmecilerinin kazanç elde etmelerine imkan tanımadığını da savundu.