Ancak esnaf projenin biraz yavaş ilerlediği görüşünde. Proje tamamlanana kadar 4-5 haftalığına Girne Terminal binasının kuzeyindeki alana taşındıklarını belirten esnaf, aradan 4-5 ay geçmesine rağmen projenin tamamlanmamasından şikayetçi. Kısa bir süre sonra kış mevsimine girileceğini ve yağışların başlayacağını kaydeden esnaf, geçici olarak bulundukları noktada, ciddi park sorunu yaşadıklarını, standlarını derme çatma çadırların altına kurduklarını belirterek, kış döneminde bu şartlarda hizmet verilmeyeceğini belirtti. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise BRT’ye, Girne Açık Pazarı ilk etabının sorunsuz tamamlandığını ancak yönetimin değişmesinden sonra, ikinci etap projesinin hazır olmaması nedeniyle ihaleye çıkılamadığını söyledi.

Güngördü, Belediye Meclisi’nin Pazar projesi için Kurban Bayramı’ndan sonra ihaleye çıkılması ve ivedilikle tamamlanması için yetki verdiğini kaydetti.

Hedef, Aralık ayında hizmete koymak

Belediye Başkanı Güngördü, ihaleyi mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak projeyi Aralık ayında hizmete koymayı hedeflediklerini vurguladı. Girne Belediyesi Tasarım Stüdyosu Mimarı Ali Yapıcıoğlu,da BRT’ye Girne Belediyesi Açık Pazar projesiyle ilgili bilgi verdi.

Yapıcıoğlu, projenin ikinci etabında oluşturulan çelik yapıların ve bu yapılar arasındaki alanın üzerinin kapatılacağını kapalı alanlarda, su ve elektrik bağlantıları olan 200 standın yer alacağını anlattı. Ali Yapıcıoğlu, ayrıca Pazar alanında vatandaşların dinlenmesine olanak sağlayacak oturma alanları, meydan ve bir de çeşme yapılacağını dile getirdi. Pazarın yanında 5 minibüslük yarı açık park alanı, 220 araçlık bir otopark oluşturulacağını belirten Yapıcıoğlu, terminal binasının kuzeyindeki bölgenin de Pazar alanına katılacağını da belirtti.