Eylemciler, CAS çalışanlarının çadır eylemini sürdürdüğü, tasfiye edilen Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) merkez binasından Başbakanlık önüne, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın maskelerini takarak yürüdü.

SKEÇ DE OYNADILAR

Eylemciler Başbakanlık binası önünde, CAS ile ilgili yaşananları konu alan bir skeç oynadı. Skeçte KTHY yerine yeni bir milli havayolunun kurulması, havaalanının geri alınması yönünde yapılan açıklamalar, CAS şirketiyle ilgili söylenenler ve halen CAS çalışanlarıyla sözleşme imzalanmaması konularında mesajlar verildi. Skecin son bölümünde ise ekmek kavgasını yansıtan bir sahne yer aldı.

KIRMIZI: “NİYETLERİ TÜM KURUMLARI ÖZELLEŞTİRMEK”

CAS çalışanlarını temsilen Osman Kırmızı yaptığı konuşmada, hükümetin niyetinin tüm devlet kurumlarını özelleştirme olduğunu ileri sürdü.

Kırmızı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın, çalışan ile sözleşme yapılması halinde havayolu şirketlerinin CAS’tan uzak durmasına neden olacağı gerekçesiyle, CAS çalışanlarıyla toplu iş sözleşmesi imzalamayacağını çıktığı bir televizyon programında açıkladığını da savundu.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ise CAS çalışanlarının KTHY’nin tasfiye edilmesinden sonra işe alındığından (Özelleştirme Yasası altında) haklarının bulunmadığını söylediğini belirten Osman Kırmızı, oysa CAS çalışanlarının tasfiye işlemi başlamadan işe alındığı görüşünü ifade etti

ATAKAN: “HÜKÜMET ORTAKLARININ ORTAK DURUŞU YOK”

Hava-Sen Başkanı Burhan Atakan ise eylemde yaptığı konuşmada, hükümet ortaklarının pek çok konuda, KTHY, CAS, özelleştirme, futbol da dahil “ortak duruşlarının bulunmadığını” ileri sürdü.

“Hükümet istifa” sloganı da atan eylemciler daha sonra eylemlerini tamamlayarak Başbakanlık önünden ayrıldı.