Sky Venüs Otelin sahibi Turgut Çavlan, eski kiracısı Hüseyin Disko’nun oğlu Hamza Disko’nun televizyon kanallarına çıkarak “Otele Bir buçuk milyon TL yatırım yaptık” şeklinde açıklamalarda bulunmasına tepki gösterdi. Çavlan, Hüseyin Disko’nun 2010 yılından beri otele yatırım yapmadığını belirterek, “Otel çok kötü durumda. Oteli devrettiğimiz gibi alamadık” şeklinde konuştu.

 Çavlan: “Disko, bütün tesisi işgal etti…”

Otel sahibi Turgut Çavlan, otelin Türk arazisi üzerine kurulduğunu ve 2009 yılında bir bankanın yaptığı değerlendirme sonucu otelin değerinin 14 milyon 649 bin 950 Sterlin olduğunun tespit edildiğini belirtti. Çavlan, oteli karkas halinde aldıklarını ve 2007 yılında tamamladıklarını belirterek, 2010 yılında ise Sky Turizm Acentesi sahibi olan Hüseyin Disko’ya tüm tesisi değil yıllık bedeli 135 bin TL olan 8 daire ve 25 otel odasını kiraladıklarını ancak Hüseyin Disko’nun daha sonra tüm tesisi işgal ettiğini söyledi. 2010 yılında İsraillilerin gelerek oteli satın almak istediklerini anlatan Çavlan, İsraillilerin Hüseyin Disko’ya bize vermek üzere 200 bin Dolar verdiklerini ancak bu paranın asla kendilerine verilmediğini ileri sürdü.

 “2010 yılında borcumuzdan dolayı otele haciz geldi…”

Bazı borçlarından dolayı 2010 yılında otele haciz geldiğini belirten Turgut Çavlan, otelden alınan eşyaların açık arttırmada satıldığını ve Hüseyin Disko’nun konu eşyaları açık arttırmadan 104 bin 300 TL’ye satın alarak otele geri getirdiğini söyledi. Hüseyin Disko’nun oğlu Hamza Disko’nun televizyon kanallarını çıkarak otele Bir buçuk milyon TL yatırım yaptığını iddia ettiğini belirten Çavlan, yaptığını iddia ettiği yatırımlara dair hiçbir makbuz gösteremediğini de söyleyerek “Bir buçuk milyon TL’lik yatırımı nereye yaptı?” şeklinde konuştu.

 “Sözleşmedeki maddelere uyulmadı…”

 Sky Venüs Otel sahibi Turgut Çavlan, Hüseyin Disko ile aralarında yapılan sözleşmelerde; “Otel alındığı gibi devredilecek” ve “Otelde herhangi bir tadilat yapılacaksa mal sahibinden yazılı izin alınacak” gibi maddelerin bulunduğunu belirterek, Hüseyin Disko’nun bu maddelere uymadığını söyledi. Çavlan, “Bu maddelere rağmen oteli devrettiğimiz gibi alamadık ve iznimiz olmadan otelde değişiklikler yapıldı” dedi. Çavlan, depo olarak kullanılan yerin kiracı tarafından bozularak at çiftliği haline getirildiğini, havuzun yanına büfe yaptığını, personel yemekhanesini ve toplantı odasını depoya çevirdiğini, personel ofislerini ise oda yaparak öğrencilere kiraladığını belirtti. Otele bir fırça boya bile sürülmediğini söyleyen Çavlan, iddia edilen “Bir buçuk milyon TL’lik yatırımın” nereye yapıldığını anlamadığını vurguladı.

Taner Ulutaş/Kıbrıs Sozcü