Resmi adaylık başvurusundan sonra açıklama yapan Nazım Çavuşoğlu, bu saatten sonra kurultay erteleme tartışmalarının artık konuşulmaması gerektiğini söyleyerek, esas konuşulması gereken konunun partinin birlik beraberliği ve bütünlüğü olduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, antidemokratik üye yazılım şekillerinden kaynaklanan ‘’kurultay ertelemesi’’ konuşmalarının Hüseyin Özgürgün’den kaynaklı olduğunu iddia etti.

Çavuşoğlu aday olmasındaki amacını değerlendirerek; ‘’Kıbrıs Türk toplumunun tarihini ve geçmişini iyi bilen,  UBP’ne emek veren ve her yaş seviyesinde görev alan, kazandığım bilgi, tecrübe, KKTC aşkı ve halkın desteği ile güçlü bir UBP için bu görevi üstlendim’’ dedi.

UBP Genel Başkan adayı Nazım Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

‘’Hedefimiz; geçmişte partimize ışık tutmuş tecrübeli isimlerden faydalanıp, yeni ve kendini geliştirmiş gençliği de aramıza katarak, bizlerin de bilgi birikimiyle Kuzey Kıbrıs’ın geleceğine katkı koymak, UBP’ni geçmişteki başarılarından daha iyi noktalara taşımaktır’’

Çavuşoğlu; 31 Ekim’de gerçekleşecek olan UBP Olağan Genel Kurultay’ında kazanan ve kaybedenin olmayacağını belirterek, Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs Türk toplumunun refahına, huzuruna önem veren her UBP’li gibi kendisinin de partisi için çalışan, aday olan farklı düşünce ve görüşteki herkese saygı ile kucak açacağını belirtti.

UBP’nin kuruluş amacındaki gibi; birlik, beraberlik, huzur, refah ve olmazsa olmaz demokrasi için çalışılması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, ‘’kavgaların ve küsmelerin yaşanmadığı bir UBP’nin devamı esastır’’ dedi.

Partideki adalet ilkelerine uyulmada yapılan işleri durdurmanın tek yetkili kurulu bu saatten sonra üyeler olduğunu savunan Çavuşoğlu,  üyelerin sessiz çoğunluğu bu adaletsizliği durdurabilir dedi.

‘’Hüseyin Özgürgün’ü diğer adaylardan ayıran tek özellik, UBP’nin kuruluş amacına yakışmayan antidemokratik uygulamalarıdır’’

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

Hüseyin Özgürgün işine geldiği zaman hükümeti yetkili kurulların kurduğunu, işine gelmediği zaman ise kendisinin kurduğunu söylüyor. Şuan bizler UBP’nin yetkili kurullarıyla eşit ve adil bir hükümetin kurulmasına onay verdik. Ama eşit kurulmadığına dair tespit ve yaklaşımlarımız da vardır. Bunlarla ilgili düzeltme ve düzenlemeler için yetkili kurullarımızla görüşmek zorundayız. Hüseyin Özgürgün’ün şuan UBP Genel Başkan olması diğer UBP kurultay adaylarından üstün olduğunu göstermez.  Hüseyin Özgürgün’ü diğer adaylardan ayıran tek özellik, UBP’nin kuruluş amacına yakışmayan antidemokratik uygulamalarıdır.

Hüseyin Özgürgün, dün başka partiye gelecekte hangi partiye çalışacağından emin olmadığımız  kişiyi bizim yerimize MYK üyesi yaptı.

UBP’nin yetkili kurullarının onayı ile Hüseyin Özgürgün başkanlığında ortak oluşturulan hükümetin ne yazık ki söz verilen şeffaflık ve mutluluk getirmesini beklerken umudumuz her geçen gün azalmaktadır.

Halkı yanıltmak maksatlı söylemlerden uzak durulmalıdır.

 Kurultayda üyelerimizin desteği ile başkan olmam durumunda UBP’nin tüm yetkili kurulları ile hükümetin devam edip etmeyeceğine hep birlikte karar vereceğiz. Ne yazık ki Hüseyin Özgürgün’ün bilmesi gerekir ki UBP’nin kuruluşu demokrasiden geçer. Hüseyin Özgürgün’ün şuan UBP Genel Başkan olması kendisine tek başına hükümette olup olmama yetkisi vermemektir. Tek yetkili kurullarımızdır.