Çavuşoğlu, geniş kitlelere ulaşmak ve iradeyi geniş kitlelerde yaymak için üye sistemine geçildiğini hatırlatarak, ilçelerde yapılan seçimlerde oy kullanan üye sayısının yüzde ellilerde kaldığına dikkati çekti.

UBP’de üye sayısının 9200’lere ulaşmışken ilçelerde gerçekleşen seçimlerde katılımın %50’lerde kalmasının iradenin tamamının ortaya çıkartma noktasının endişe yarattığını ifade etti.

31 Ekim’de Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak olan seremonin 1 Kasım günü yine Atatürk Spor Salonu’nda oyların kullanılacağına dair tek aday tarafından açıklama yapıldığına dikkati çeken Çavuşoğlu, bunun böyle gerçekleşmesi durumunda sonucun benzer olacağına vurgu yaptı.

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

‘’31 Ekim’de gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurulun hiçbir adayla istişare etmeden iki güne yayılması ilçelerde yaşanan katılımın etkisinin aynisini gündeme getirecek ve katılım oranını hedeflediğimiz gibi olmayacaktır.

31 Ekim’de seremoni, 1 Kasım’da ise oy kullanma diye karar verenlerin, vatandaşı da düşünerek hareket etmedikleri ortadadır. Bu insanların hem Cumartesi hem de Pazar günü işlerini bırakarak, evlerinden çıkıp gelmeleri istenmektedir. Burada vatandaşın iradesinin sandığa yansıması hedefleniyorsa 31 Ekim’de gerçekleşecek olan seremoninin ardından 1 Kasım günü gerçekleşecek olan seçim de ilçelere taşınmalıdır. Üyelerin ayağına gidilmeli ve iradenin şekillenmesine katkı sağlanmalıdır.’’

Çavuşoğlu, demokratik, şeffaf ve adil bir seçimin gizli oy açık sayım prensibine uyarak gerçekleşebileceğine dikkati çekerek, dört ilçede seçim yapılırken bu prensibin bazı sıkıntılar yaşattığını söyledi.

Çavuşoğlu, ‘’Üyelerin yarısının 4 ilçeye dağılmış olmasına rağmen, bu kadar sıkıntı yaşanırken tümünün tek merkezde oy kullanmasını istemek, ancak kaosa oynamak olabilir. Dolayısı ile üyelerimizin ayağına gidip, iradelerinin ortaya çıkmasını sağlamak hepimizin görevidir. Bu vesile ile 31 Ekim’de aday olanlar iradenin ortaya çıkmasına destek vermelidir. Ben Nazım Çavuşoğlu olarak, üyelerin yerleşim yerlerine yakın ilçe merkezlerinde oylarını kullanabilecekleri ortamın sağlanması ve uygulamanın bu şekilde olmasını MYK ve PM üyelerine başta olmak üzere, tüm aday arkadaşlarıma öneriyorum.’’