Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Doğrudan Gelir Desteği ve kuraklık tazminatlarının ödenmesi için bakanlık olarak üstlerine düşen her şeyi tamamladıklarını belirterek, ödemelerin en erken zamanda yapılması için gayretlerinin tam olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Bakanlıktan verilen bilgiye göre, görüşmede birlik başkanı Kelle, Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri ve kuraklık tazminatı ödemelerinin en erken zamanda yapılması yönündeki taleplerini iletti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım Bakanlığı bütçesinin yıllar içinde açık vererek bu günlere gelindiğini ama her şeye rağmen çiftçilerin alacaklarının en erken zamanda ödenmesi için ciddi bir gayret içerisinde olduklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, gerek Doğrudan Gelir Desteği, gerekse kuraklık tazminatlarının ödenmesi için kayıt sistemiyle ilgili çalışmaların tamamlandığını belirtti. Bakanlık olarak üstlerine düşenleri tamamladıklarını kaydeden Çavuşoğlu, Doğrudan Gelir Desteği’nin derhal ödenmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Kuraklık tazminatlarıyla ilgili sıkıntının her platformda Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle paylaşıldığını belirten Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden KKTC’de üretimin devam etmesi için gereken katkıyı sağlama yönünde olumlu yanıt aldıklarını ve gerekli prosedürlerin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, birliğin sıkıntılı bir dönem olmasına rağmen diyalog yolunu tercih etmesinden dolayı teşekkür ederek, çiftçilerin dile getirdiği sorunların aynı zamanda hükümetin ve bakanlığın sorunları olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de, kurak bir yıl yaşandığını belirterek, böylesi bir dönemde Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin yapılmamış olmasının çiftçileri sıkıntıya soktuğunu dile getirdi.

Kuraklık tazminatlarının da bir an önce ödenmesi gerekliliğine dikkat çeken Kelle, yarın gerçekleşecek Bakanlar Kurulu toplantısından ödeme yönünde karar çıkması beklentilerini de dile getirdi ve bunun olmaması halinde 29 Ağustos itibarıyla ciddi eylemleri gündeme getireceklerini söyledi.