Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak'ı ziyaret etti.

Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığında iki bakanlık işbirliğinde yürütülen "KKTC Dışişleri Bakanlığı Bilişim ve E-Arşiv Altyapı Projesini" de inceledi.

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Çavuşoğlu'nu Bakanlık önünde karşıladı. Çavuşoğlu'na ziyaretleri sırasında Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile heyeti de eşlik ediyor. Görüşmede Dışişleri Bakanlığı bürokratları da hazır bulundu.

ÇOLAK

Makam odasında yer alan görüşmede ilk sözü alan Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Çavuşoğlu ve heyetine ziyaretten dolayı teşekkür ederek, bugün güzel bir geleneğin devam ettiğini, karşılıklı ilk göreve gelmenin ardından yapılan ziyaretlerin sürdüğünü kaydetti.

Bunun iki ülke arasında yapılan güzel bir olay olduğunu vurgulayan Çolak, Çavuşoğlu'na görevinde başarılar diledi, bakanlığında misafir etmekten onur duyduklarını söyledi.

Çavuşoğlu'na ziyaret dolayısıyla, bakanlığının yürüttüğü dış ilişkiler ve Kıbrıs müzakere sürecindeki gelişmeler hakkında  bilgi vereceklerini, ayrıca bakanlığın sürece verdiği destek ve gelişmeleri anlatacaklarını kaydeden Çolak, göreve geldikten sonra yaptığı çalışmaları da anlatacağını dile getirdi.

1448530986.jpg

ÇAVUŞOĞLU

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Çolak'a teşekkür ederek, Türkiye ile KKTC arasında güzel bir karşılıklı ziyaret geleneği olduğunu, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanlarının göreve başladıktan sonra ilk ziyaretlerini karşılıklı yaptıklarını ifade etti, kendisinin de Çolak'ın Türkiye’ye yaptığı gibi ilk ziyaretini KKTC'ye yaptığını kaydetti.

Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakere süreci, dışişleri bakanlığının sürece katkılarını, Türkiye ile KKTC arasındaki ikili ilişkileri daha da ileriye nasıl götürebileceklerini, asrın projesini, iki bakanlık arasındaki işbirliklerini görüşeceklerini söyledi.

"İki bakanlık arasındaki işbirliği sürecek" diyen Çavuşoğlu, Çolak'a, göreve geldiğinden itibaren Kıbrıs müzakere sürecine verdiği aktif desteğe teşekkür etti, müzakere sürecindeki konumun yurtdışında anlatılması için yapılan temasları ve başarılı çalışmalarından dolayı kutladı, takdir etti.

Çavuşoğlu, KKTC ziyaretinde verimli bir gün geçireceğine inanç belirterek, buradan da "kardeş Azerbaycan'ı" ziyaret edeceğini ve yarın ilk bakanlar kurulu toplantısına katılacağını kaydetti.

1448530988.jpg

HEYETLER GÖRÜŞME YAPTI, PROJE İNCELENDİ

Basın açıklamasının ardından Çavuşoğlu ile Çolak, heyetleriyle birlikte yaklaşık yarım saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakanlar, toplantının ardından Dışişleri Bakanlığı içerisinde bulunan "Bilişim ve E-Arşiv Altyapı Projesinde" incelemelerde bulundular.  Bakanlar, arşiv odasını gezdi, meslek memurlarının eğitim aldığı toplantı salonunu ziyaret etti, ardından server odasını inceledi, yetkililerden bilgiler aldı.

Mevlüt Çavuşoğlu, eğitim gören meslek memurlarına başarılar dileyerek, altyapı ve eğitim alanındaki işbirliklerinin süreceğini söyledi.

Çavuşoğlu buradan Başbakan Ömer Kalyoncu ile görüşmek üzere yürüyerek Başbakanlığa geçti. Çavuşoğlu’na Çolak da eşlik etti.

1448530987.jpg

1448530984.jpg