Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, narenciyede Doğrudan Gelir Desteği’ni (DGD) önümüzdeki yıldan itibaren sulama birlikleri üzerinden vermeyi ve üretim parsellerini birleştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu,  miras yoluyla bölünen narenciye bahçelerinin ürün kalitesinde farklılıkların oluştuğunu, bu nedenle dünyaya kaliteli ürün satılması için bu adımın atılması gerektiğini kaydetti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Nazım Çavuşoğlu, Güzelyurt bölgesinde temaslarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada,  üreticileri ve üretimi yerinde görmek ve sorunları bizzat üreticilerden dinlemek istediğini kaydetti.

Çavuşoğlu, narenciye sezonunun son günlerinde sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları yerinde değerlendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyarette Cypfruvex, paketleme tesislerinin sahipleri ve üreticilerle görüştükten sonra hükümetin vizyonunu ve kararlarını yönlendirmek  için bir fikir oluşturma olanağı bulacaklarını ifade etti.

Bu sene portakalın dalında kalmayacak olmasının sevindirici olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu,  ihracat koşullarında sorunlar olmasına rağmen bu sorunların bir şekilde aşılacağını kaydetti.

Sektörde hem üreticilerin hem de ihracatçıların sorunları bulunduğunu aynı zamanda ürünün kalitesinde de sorunlar bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bundan sonraki yıllarda bütçe hazırlıklarının gerçekleştirildiği Eylül ayında narenciye ile ilgili kararların üretilerek son güne bırakılmayacağını söyledi.

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu, Bakan Çavuşoğlu’nun ziyaretinden  duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çavuşoğlu’nun sektöre yabancı olmadığını belirten Alioğlu, sorunların kısa, orta ve uzun vadede çözülmesi için harekete geçilmesi gerektiğini yineledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu,  Kıbrıs Türk narenciye Üreticileri Birliği’nin yanı sıra,  Kalyoncu Paketleme Tesisi ve ZAKAF Paketleme Tesisi’nde de incelemelerde bulundu.