Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, K. T. Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile bakanlık arasında mevcut işbirliğinin teyit edildiği görüşmede, et kaçakçılığı konusu da gündeme geldi. Çavuşoğlu, K. T. Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nün üstün çabalarıyla et kaçakçılığının önlenmesinde önemli adımlar atıldığını ifade ederek teşekkürlerini sundu.

Et kaçakçılığının önüne geçilmesi konusunda K. T. Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nün gösterdiği hassasiyet ve çabadan ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Korgeneral Paç’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Çavuşoğlu, başta halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi için konunun önemine işaret ederek, askerin ve polisin işbirliğiyle özellikle son zamanlarda et kaçakçılığına teşebbüs edenlerin yakalanmasıyla, kaçakçılığın caydırıcı hale geldiğini kaydetti.

Nazım Çavuşoğlu, varlıklarıyla Kıbrıs Türk halkına güven veren Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na duyulan bu güvenin, böylesi icraatlarla daha da arttığını belirtti. Çavuşoğlu, “Kolordu ve askerimiz burada olduğu sürece hem yaşam güvenliğimiz, hem ekonomik güvenliğimizin garanti altında olduğunu hissetmekteyiz” şeklinde konuştu.