Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, hem halka hak ettiği güvenli gıdayı sunmak, hem de AB normları çerçevesinde, rekabet edebilir ürünler yetiştirilmesini sağlamanın Bakanlık olarak görevleri olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tarım sektöründe iyi yetişmiş veteriner hekimlerin önemine değinen Çavuşoğlu, hayvancılıkta modern teknolojilerin takip edilmesi, hayvanlardan elde edilen verimin artırılması, hayvan gen kaynaklarının korunması konusunda alanında iyi yetişmiş veterinerlerle yürütülen çalışmaların,  ülke hayvancılığının çağı yakalamasına katkı yapması bakımından önemli olduğunu söyledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Veteriner Dairesi’nin, donanımlı ekibiyle bu anlamda önemli görevler üstlendiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, gıda güvenliği konusunda da dairenin ve veteriner hekimlerin rolünün yadsınamayacağını kaydetti.

Çavuşoğlu “Hem halkımıza hak ettiği güvenli gıdayı sunmak hem de AB normları çerçevesinde, rekabet edebilir ürünler yetiştirilmesini sağlamak Bakanlık olarak bizim görevimizdir” diye konuştu.

Hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve zoonoz hastalıklarla mücadele kapsamında toplum sağlığının korunmasında önemli yükümlülükleri bulunan bir meslek grubu olan veteriner hekimlerle işbirliğinin her zaman olduğu gibi sürdürüleceğini belirten Çavuşoğlu, halk sağlığı, hayvan sağlığı ve gıda güvenliği konularında yürütülen mücadelenin Bakanlık tarafından artarak devam ettirileceğine vurgu yaptı.