UBP Genel Başkan adayı olacağını açıklayan Milletvekili Nazım Çavuşoğlu,  halkın şuan çok ciddi sıkıntılarla mücadele ettiğini, döviz kurunda uzun süreden beri önlenemez yükseliş ve halkın buna endeksli yaşadığı sorunlardan mutsuz olduğunu dile getirerek, hükümetin bu konuda elini taşın altına koymak yerine ‘’yapacak bir şeyimiz yoktur’’ demesinin umut kırıcı olduğunu savundu.  Çavuşoğlu, “hükümet elini taşın altına koymalı” dedi.

Çavuşoğlu yazılı açıklamasında, Hükümetin elinde her zaman imkânlar olduğunu, dövize müdahale edemiyorsa buna endeksli artışları körükleyen kendi gelirlerinden fedakarlığı tercih edebileceğini ifade ederek, Hükümetin, dövize endeksli olan banka borçlarının taksit sayısının artırılmasında aracılık yapabileceğini  kaydetti.  Çavuşoğlu, özetle şunları dile getirdi:
“Dövizin sık sık vatandaşımız üzerinde yarattığı bu travmaların önüne geçmek için geliri cinsinden borçlanmayı teşvik etmeli ve hükümet bu konuda düzenleyici olmalıdır.

Üreticilerimizin ve üretim sektörümüzün bu dönemde misyonlarını yitirmemesi için de bu sektörlerle hızla iletişim kurulmalı ve misyonlarının devamı sağlanmalıdır. Bu konuda ortak akıl ile atılması gereken tüm adımlar sektör temsilcileri ile birlikte kararlaştırılmalıdır.

UBP’nin hükümette olma gayesi halkımızın sorunlarının çözümü olduğuna göre hükümetin ‘’yapacak bir şeyimiz yoktur’’ diyerek seyirci kalması söylediklerimizle ters düşecektir. Buradan hareket ettiğimiz zaman UBP; vizyon koyucu ve krizlerden çıkma tecrübesi ile bu hükümette de hissedilmelidir. Halkımızın bize duyduğu güven her hükümet döneminde korunabilmelidir.

Böylelikle krizin zararları en aza indirgenmeli ve ülkemizde kepenk kapatma, işsizlik artışı gibi söylemler azaltılmalıdır. Bunlara çare üretmek yerine ‘’petrol bize bağlı değil, döviz bize bağlı değil’’ yaklaşımları ve sadece maaş ödeme endeksli başarı kriteri halkımızı geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de mutlu etmeyecektir.”