Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kıbrıs'ta çözüm konusunda herkesten bir adım ileride olduğunu, kalıcı ve iki devletli bir çözüm istediğini belirtti.

Çavuşoğlu, TRT Türk'ün canlı yayınında Kıbrıs konusuna da değindi.

Türkiye'nin Kıbrıs'ta çözüm konusunda herkesten bir adım ileride olduğunu, KKTC'nin çıkarlarını da koruması gerektiğini, kalıcı ve iki devletli bir çözüm istediğini belirten Çavuşoğlu, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum kesimi ve Mısır'ın nisan sonunda düzenlediği zirvede imzalanan ortak açıklamanın coğrafi, fiziki ve hukuki olarak anlamı bulunmadığını da ifade etti. Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin içinde olmadığı kısıtlamaların geçerliliğinin olmayacağını söyledi. Çavuşoğlu, "Mısır'ın darbe yönetimini eleştirdiğimiz için Yunanistan ve Rum kesimi ile hareket etmesini aslında biraz da çocukça buluyoruz" diye konuştu.

Antalya'da yapılacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısı ve G20 Zirvesi'ne ilişkin bir soru üzerine de Çavuşoğlu, iki gün sürecek toplantıda sadece 28 üye ülkenin dışişleri bakanları ve temsilcilerinin değil, aynı zamanda 50'den fazla ülkenin ve uluslararası örgütün temsilcilerinin bulunacağını kaydetti.

Çavuşoğlu, toplantı kapsamında Afganistan, Ukrayna, Kuzey Avrupa ve pek çok konuda özel toplantıların yanı sıra dışişleri bakanlarıyla ikili görüşmelerin de yapılacağını belirtti.