Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC’de gıda standartlarının yükseltilmesi için ülke gıda kodeksleri oluşturulması gerekliliğine dikkat çekerek, bu konuda fikir üretmeye çalıştıklarını ve Gıda Mühendisleri Odası ile işbirliği yapmak istediklerini kaydetti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle Gıda Mühendisleri Odası Başkanlı Naile Soyel başkanlığındaki gıda mühendislerini kabul ederek görüştü.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, gıda mühendislerini kabulünde yaptığı konuşmada, gıda güvenliğinin sağlanması açısından gıda mühendislerinin önemine dikkat çekti. Çavuşoğlu, ülkede gıda standartlarının oluşturulması için Gıda Mühendisleri Odası ile çalışma olanaklarının yaratılması için görüş alışverişinde bulunacaklarını belirterek, özellikle ülkede gıda kodekslerinin oluşturulması için işbirliği içinde çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Dünyada uygulanan standartların KKTC’de de takip ediliyor olmasına karşın, ülkeye özel gıda kodeksleri oluşturulması gerekliliğine dikkat çeken Çavuşoğlu, ülkeye has ürünlerin de standartlarının belirlenmesiyle üretim kalitesinin artırılabileceğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Gıda Mühendisleri Odası’nın ülkede gıda hijyen ve standartlarının yükseltilmesinde önemli rol üstlendiğini belirterek bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı oda üyelerine teşekkür etti.

SOYEL: “İLGİLİ YASAL ZEMİN GÜÇLENDİRİLMELİ”

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Naile Soyel de yaptığı konuşmada, Bakan Çavuşoğlu’nun gıda mühendislerine verdiği önemden duydukları mutluluğu dile getirerek, bakanlıkla işbirliği yapmanın kendilerini onurlandıracağını söyledi.

Toplumun gıdaya olan güveninin düşük olduğunu gözlemlediklerini belirten Soyel, bu güvenin artırılması için somut adımlar atılmasını beklediklerini söyledi.

Soyel, Genel Gıda ve Yem Yasası’nın yüzeysel kaldığını belirterek, yasal zeminin güçlendirilmesi için gerekli diğer yasalar ve tüzüklerin oluşturulmasını istedi.