Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Mahmut Kanber başkanlığındaki Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası yetkililerini kabul ederek, görüştü.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Bakan Çavuşoğlu’ndan KTEZO Değişiklik Yasa Tasarısı’nın ivedilikle Meclis’e gelmesi konusunda destek istedi.

Bakan Çavuşoğlu kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de esnaf ve zanaatkâr sıkıntısı yaşandığını belirterek, her ilçede çıraklık merkezlerinin olmasının önemine işaret etti.

“Çıraklık Eğitim Merkezlerinin her ilçede açılmasının yanında eğitim sisteminde de sınıf geçme konusunun daha ciddiyetle ele alınması şart. Ülkenin ihtiyacı olan esnaf ve zanaatkarı yetiştirmek gerek” diyen Bakan Çavuşoğlu, esnaf ve zanaatkar odaklı hedefler için birlikte çalışmasının önemini vurguladı.

Üretmek için eğitmenin en kutsal görev olduğunu belirten Çavuşoğlu, Esnaf ve Zanaatkarlar Odasının çıktıkları bu yolda yanlarında olduğunu ve desteklediğini dile getirdi.

Mehmetçik ve Büyükkonuk’ta, kooperatifler altında yerel tarımsal ürünlerin standartlar çerçevesinde işlenmesine yönelik yapılan çalışmalara da değinen Bakan Çavuşoğlu, söz konusu bölgelerde yapılan çalışmalara ek olarak organik tarımın gelişebilmesi için teşvik verildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, “Kendi kendine yeten toplumun birinci önceliği üretmektir. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olarak bu hedef için projelerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.