Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yeni makam araçlarıyla ilgili sözlerinin çarpıtılarak, servis edildiğini belirtti.

“Halkın yüzde 60’ının iyi standartta araba kullanıyor” şeklindeki ifadesinin basında “Halkın yüzde 60’ı Mercedes marka araç kullanıyor” şeklinde yansıtıldığını kaydeden Çavuşoğlu, “Gündem yaratmak maksadıyla, konuşmanın içerisinden bir cümlenin cımbızlanarak, üstüne üstlük değiştirilerek halka sunulması, basın ahlakıyla bağdaşmıyor” dedi.

Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında, sorulan soru üzerine,  bu araçları devleti temsilen kullandıklarına işaret ettiğini belirtti.

Nazım Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Bu araçların birçok ülkede devlette kullanım alışkanlığı olması açısından tercih edildiğini vurgulamış, bu araçların şahsımıza değil, makamlar için alındığını da vurguladım. Aracı bulunmayan bakanlar olduğu gibi, sürekli arıza çıkaran makam araçları nedeniyle, devlete külfet getiren mevcut durumun düzeltilmesi için atılan adımın kötü niyet içermediğini vurgulamak için yapmış olduğum açıklamanın maksatlı olarak çarpıtılması üzücüdür”