ürkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kesinlikle PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz." dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için geldiği Afyonkarahisar'da, bileği çatlayan Antalya Milletvekili İbrahim Aydın'ı Kocatepe Üniversitesi Hastanesinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, bir basın mensubunun PKK'lı teröristlerin Kerkük'e girdiği iddiasını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

"Oradaki süreci takip ediyoruz. Kesinlikle PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz. Zaten Türkiye şu anda koalisyonun içinde de yer alıyor. Aktif bir şekilde koalisyonun hem oradaki eğittiğimiz yerel güçlerle birlikte hemde hava kuvvetlerimizle birlikte, içindeyiz. Sizin söylediğiniz gibi gelişmelere müsaade etmeyeceğiz. Olayları ve gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz."

Çavuşoğlu, Aydın'ın sağlık durumuna ilişkin ise durumunun gayet iyi olduğunu, kısa süre sonra taburcu edileceğini bildirdi.