Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Eğer müzakerelerden bir sonuç çıkmazsa o zaman B Planı’nı görüşürüz. Müzakere süreci devam ederken ya da umudu varken B plan, C plan diye konuşmamıza gerek yok” dedi.

KKTC’de temaslar yapan Türkiye Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temasları çerçevesinde Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde cuma namazını kıldı.

Cuma namazını kıldıktan basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Müzakere sürecini, gelişme süreci, bundan sonra neler yapabiliriz Cumhurbaşkanı ve Meclis’te grubu bulunan tüm iktidar muhalefet partilerle, Başbakanla, yardımcılarıyla, Dışişleri Bakanıyla görüşme fırsatı bulduk”dedi.

Buraya gelmişken Hala Sultan ve Hala Sultan’ın torunlarını ziyaret etmek istediğini ifade eden Çavuşoğlu, bu okulun ilk başlarında açılırken de gelme fırsatım olmuştu. Geçtiğimiz yıllarda da ara ara sayın Cumhurbaşkanımızla ve Başbakanımızla uğramıştık. Her gelişimizde okulun daha da büyüdüğünü ve ilginin arttığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Şimdi ihtiyacı karşılamıyor. Daha fazla okul açılmasını istiyorlar. Okul 5 başvuranın 1 tanesini alabiliyor” dedi.

Bu talebin karşılanması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Bu okulu kapatmak için girişimde bulunanlar da oldu. Herkes istediği okula çocuğunu gönderebilir. Eğitim ve fırsat eşitliğini sunmak lazım. Devletin görevi budur. Laiklik anlayışının da gereği budur. Dolayısıyla çocuğunu göndermek istemiyorsan sen gönderme, ama göndermek isteyenlere de engel olma. Onlar da çocuklarını özgürce göndersinler ” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu bugün ayrıca, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Lefkoşa Merit Otel’de onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Resmi ziyaret amacıyla dün gece KKTC’ye gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarını tamamlayarak 16.30 sıralarında özel uçakla adadan ayrıldı.