UBP İskele Milletvekili ve UBP Genel Başkan adayı Nazım Çavuşoğlu bugün KTV’de Hasan Hastürer’in sunduğu televizyon programında katıldı.

"ART NİYETSİZ VE ŞEFFAF BİR ÜYELİK YAZILIMI OLSAYDI BU SORUNLAR YAŞANMAZDI"

UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, UBP’nin iktidarlık dönemlerinden bahsederek hedeflerinin UBP’yi tek başına iktidara taşımak olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, UBP içerisinde yaşanan antidemokratik davranışların partide yarattığı sıkıntıları dile getirerek, Özgürgün’ün parti içinde kendisine biat eden kişileri MYK üyeliğine getirdiğini, kendilerini de dışladığını söyledi.

UBP’nin siyasi tarihinde iktidar süresinin fazlalığından bahseden Çavuşoğlu, bu saatten sonra da UBP’nin iktidar olması için çalışılacağına dikkati çekerek Genel Başkanın vekillerini ve halkını kucaklayıcı olması gerektiğinin önemine değindi. Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün şuan vekillerini ve halkını kucaklayıcı davranmadığını belirten Çavuşoğlu, tüm milletvekillerin ve halkın kucaklanması halinde UBP’nin tek başınıza iktidar olabileceğini iddia etti. Parti içinde yaşanan sıkıntıların hiçbir dönem kendisi tarafından dışarıda konuşulmadığını ve buna da karşı olduğunu da belirten Çavuşoğlu, şuan UBP içerisinde yaşanan antidemokratik durumlardan dolayı üyelerine ve halkına seslenmek ve konuşmak zorunda bırakıldığına vurgu yaptı.

"KURULTAYINIZ SAĞLIKLI GEÇERSE TEK BAŞINA İKTİDAR OLURSUNUZ"

Çavuşoğlu, UBP’nin geçmişten bugüne yaşadığı süreci değerlendirdi.

Çavuşoğlu, Derviş Eroğlu ile Tahsin Ertoğruloğlu’nun 2008 yılındaki Genel başkanlık seçimlerinde Genel Sekreterlik görevi üstlendiğini hatırlatarak,  2008 yılında gerçekleşen kurultayın en zor kurultay olduğunu ifade etti.  2008 yılında yaşanan kurultayda taraf olmadan, adaletli ve demokratik bir şekilde kurultay geçirilmesine katkı koyduklarını söyleyen Çavuşoğlu,  tüm enerjisini kurultayın sağlıklı geçmesi ve partisinin bölünmemesi için harcadığını, bu süreçten sonra UBP’nin altı ay sonra tek başına iktidar olunduğunu hatırlattı.

Tüzüğün değişmesi ile UBP’nin daha demokratik bir yapıya kavuşması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu,  UBP’nin kendi içinde daha fazla demokrasi beklendiği bu dönemde yaşanan antidemokratik davranışlardan duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

UBP Genel Başkan adayı Çavuşoğlu, antidemokratik ve yasal olmayan bir tarzla, usulsüzce MYK üyeliğinden atıldığını savunarak, ‘’Özgürgün’ün bizi görevden alacaksa da bir uzlaşı ile alması gerekiyordu’’ dedi.

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’UBP içerisinde uzun yıllardır emek veren birisi olarak yaşananları kınıyorum. Özgürgün’ün bizi görevden almasının ardından bizim yerimize göreve getirdiği isimlere bakmak gerekir. Acaba bu isimler şahsına mı partiye mi hizmet edecek? Özgürgün, kendisine biat eden kişileri yerimize alıyor. Böyle bir anlayışı kınıyor ve protesto ediyoruz. Bize tebliğde bulunulmadan bizi görevden attılar. Bu süreç içerisinde partinin çarklarının çalışması için kendimi feda edebilecek sorumluluktayım.  Bireysel değil, UBP için geldiğimiz bu aşamayı sağlıklı bir şekilde geçirmeliyiz ki UBP yeniden tek başına iktidar olarak hükümet olabilsin. Partimin her kademesinde görev almış birisi olarak tebliğ edilmeden MYK’dan atılmak ve ‘’Ben atadım ben aldım’’ demek bu kadar basit mi?’’

Çavuşoğlu üye yazılımları ile ilgili sıkıntılara değinerek, şeffaf bir üye yapısı ile demokratik bir şekilde kurultayın geçmesi için üyelerin tepki vermesi gerektiğini dile getirdi.  Partili olarak yazılan birçok kişinin isminin askıda olan listede olmadığına da dikkat çeken Çavuşoğlu, partili olmayan birçok ismin üye yazıldığını iddia etti.

Demokratik bir başkana ihtiyacımız var yeter ki bizim duygularımızın düşüncelerimizin davranışlarımızın toplamı olsun

Özgürgün’ün Partiyi tek başına iktidara götürme noktasında zafiyetleri olduğunu düşünen Çavuşoğlu, Partililer içinde ciddi tartışmalar olduğunu belirtti.

Parti içi demokrasinin önemine değinen Çavuşoğlu, ‘’Parti içerisinde bize verilen görevleri eksiksiz yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sınırsız olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Parti için demokraside verdiğimiz mücadelede destek istiyoruz. Parti içerisinde demokraside ve üyeler konusunda sıkıntı olmasaydı bugün bu yaşanan sorunlar gündeme gelmezdi.’’ Dedi.

Çavuşoğlu, partili olmayan kişilerin dahi üye yazıldığına dikkati çekerek, üye listelerinde yaşanan karmaşanın tek sebebi olarak Özgürgün’ü gösterdi. ‘’Art niyetsiz ve şeffaf bir üyelik yazılımı olsaydı bu konular konuşulmazdı bile’’ diyen Çavuşoğlu, parti içi demokrasinin çalışmaması halinde başarı sağlanmasının da mümkün olmayacağını kaydetti.

Çavuşoğlu sözlerini şöyle noktaladı; ‘’Parti Meclisi cesaretini toplayacak ve parti başkanının ortaya koyduğu baskıya baş kaldıracaktır. MYK üyeleri ve Parti Meclisi görevini yaparsa hiçbir sıkıntı çıkmaz. Ben iskele milletvekilliğine değil partinin genel başkanlığına ve ülkemin de başbakanlığına adayım. Ben üstlendiğim sorumluluğum farkındayım ve bu sorumluluğumu yerine getireceğim. Her yönde isyan var. Biz bu isyana seyirci olacağımıza aktör olup, bu anlamda gördüğümüz yanlışlarımızı halkımızla ve partililerimizle birlikte düzeltmek için karar verdik. Ubp demokratik çarklarını çalıştıramazsa ve orası işgal edilmiş bir tavırla küçük küçük kumpaslarla UBP’nin makamlarını tutmak gibi bir davranış modeline MYK ve Parti Meclisi göz yumarsa, büyük sorun yaşanır. Bence herkesin bu gidişata dur diyeceğinden umutluyum. Ben, Ubp’nin demokratikleşmesi, hoşgörüsünün artması, tüm partiliyi ve halkı kucaklayabilen, çalışkan, başarılı, dirayetli ve geleceği sizinle birlikte birleştirmeye muhtekir bir genel başkan seçmeniz için adayım.’’