Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkileri eskisinden daha öteye götürmek, daha derinleştirmek ve her alanda işbirliğini güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı ve “Gerçekten Türkiye ve Rusya birlikte hareket ederse birçok sorunu çözebiliriz” dedi.

Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu 5. Toplantısı, Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov eş başkanlığında yapıldı. İki ülke bakanları 2017-2018 Yılları İstişareler Eylem Planı'nı da imzaladı.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Lavrov’a Kıbrıs’taki son gelişmeler konusunda bilgi verdiğini de söyledi.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Bölgesel konuları da bugün değerlendirdik. Gerçekten Türkiye ve Rusya birlikte hareket ederse birçok sorunu çözebiliriz. Kıbrıs'taki son gelişmeler konusunda bilgi verdim. Burada Rusya'nın desteği önemli. Rusya'nın Karabağ problemi ya da Azerbaycan, Ermenistan arasındaki sorunları çözmek için gayretleri var, takdir ediyoruz, destekliyoruz. Türkiye olarak da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Dolayısıyla Karadeniz, Akdeniz, Suriye, Irak, bu konulardaki iş birliğimiz sadece iki ülkenin menfaatine değil, bölgenin istikrarı için, güvenliği için, barışı için, birliği için çok önemli.”