UBP İskele Milletvekili ve UBP Genel Başkan adayı Nazım Çavuşoğlu , Özgürgün’ü eleştirerek, anti demokratik tutumunun parti içinde tepki ile karşılandığına işaret etti.

İşte Çavuşoğlu’nun yazılı açıklaması;

‘’31 Ekim 2015 tarihinde yapılacak olan, Ulusal Birlik Partisi 20. Olağan Kurultay ile ilgili çalışmalarımı tabanımızın yakın ilgi ve desteği ile sürdürmekteyim. 

Yaptığım bu çalışmalar sırasında net bir şekilde görülmektedir ki, Sayın Özgürgün’ün iki yıllık genel başkanlık performansı ve son zamanlardaki anti demokratik tutumu parti tabanımızda büyük tepki ile karşılanmaktadır.
Adaylığımı açıkladığım ilk günden bu yana bu kurultayın demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yapmakta, herkesi diyalog ve şeffaflığa davet etmekteyim.

Ne yazık ki Sayın Hüseyin Özgürgün tüm diyalog çağrılarımıza kulaklarını tıkayarak partimizi ciddi sıkıntılara sokmuş, kurultay sürecimizi partimize yeni bir ivme kazandıracak noktadan uzaklaştırıp kaosa itmiştir.
Ulusal Birlik Partisi Genel Yönetim Kurulu’nun bazı üyelerinin gayri resmi bir toplantıda aldıkları, basına da yansıyan son karar iyi niyetli olup, sağlıklı bir kurultay yapma yönündeki umutlarımızı yeşertse de, birtakım noktaların mutlaka dikkate alınması gerektiği inancındayım.

Kanaatimce kurultay süreci artık başlamıştır, durdurulamayacak ve ertelenemeyecek bir noktadadır. Hal böyle iken, kurultay sürecinin 7 ay daha uzatılması, ister istemez bu tartışmaların 7 ay daha uzamasına UBP Genel Başkanlığı gibi çok önemli bir makamın 7 ay daha tartışılmasına neden olacaktır. UBP’nin böylesi bir tartışma ortamını 7 ay daha sürdürmesi partimize büyük bir zarar verecektir. Kaldı ki bu tartışmalar, hükümette koalisyon ortağı olmamız dolayısıyla ülke yönetimini de, halkımızı da olumsuz yönde etkileyecek niteliktedir.

Yapılması gereken GYK’mızın bazı üyelerinin de dikkat çektiği gibi, üye yapısını demokratik ve en küçük bir tartışmaya fırsat vermeyecek şekilde tüm adayların uzlaşısı ile bir noktaya bağlamaktır. Bu da adayların bir araya gelmeleri ve sağlıklı diyalog kurmaları ile mümkün olabilir.

Ayrıca tüzüğümüzün “Yürürlüğe Koyma”  yan başlıklı, 116. Maddesi’nin 4. Fıkrası kurultay tarihinin 31 Ekim 2015 olduğunu açıkça yazmaktadır. Tüzükte yer alan bu tarihin nasıl aşılacağı, herhangi bir kişinin bunu ileri sürerek mahkemeye başvurmasının nasıl fırsat verilmeyeceği iyice  düşünülmeli, doğru kararlar üretilmelidir.

Öte yandan, GYK’nın bazı üyelerinin , söylemlerle, propaganda sürecimizin partiye zarar vermeyecek şekilde sürdürülmesi konusundaki hassasiyetini de doğru bulduğumu, ancak bunun sebebinin de Sayın Genel Başkan’ın anti demokratik, bizleri , yaralayıcı, parti bağlarımızı sorgulayıcı, ötekileştirici, dışlayıcı, tutum ve ifadeleri olduğuna dikkat çekmek istiyorum.

Özetle şunu yeninden vurgulamakta fayda görüyorum; Ulusal Birlik Partisi’nin birlik ve beraberlik içinde tek başına iktidara yürümesi, güçlü, diri ve aktif olması, ülke ve halkımız için son derece yaşamsaldır. Ben, bu bilinçle davranmaya, halkımız ve UBP için üzerime düşenleri yerine getirmeye kararlı ve hazırım. ‘’