Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC’deki belediye başkanlarını suyun geçiş dönemi yönetimine ilişkin imzalanan protokol konusunda bilgilendirdi.

Çavuşoğlu, İstanbul’da Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile suyun geçiş dönemi yönetimine ilişkin protokolü imzalamasının ardından bugün belediye başkanlarıyla bir araya geldi, başkanlarla protokolün imzalanması sürecindeki temaslarını ve protokolün detaylarını paylaştı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, toplantıya Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli ve belediye başkanları katıldı.

1463743115.jpg

“ORTAK GAİLE MEMLEKETİN VE İNSANLARIN SORUNLARINI ÇÖZME”

Bakan Nazım Çavuşoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, tüm belediye başkanlarıyla ortak gailelerinin; memleketin ve insanların sorunlarını çözmek olduğunu vurguladı.

2010’da imzalanan çerçeve anlaşmasından sonra 2 Mart 2016’da su protokolünün imzalandığını anımsatan Çavuşoğlu, bu protokolün 22’nci maddesine atfen geçiş dönemiyle ilgili çalışmaların başladığını anlattı.

Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 3’üncü Sudan Sorumlu Bakanlar Konferansı için gittikleri İstanbul’da bu ortamı fırsata çevirdiklerini kaydederek, geçiş dönemine ilişkin temas yaptıklarını ve bir sonuca vardıklarını söyledi.