Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, belediye meclislerinden olumlu karar çıkması halinde Lefkoşa, Gönyeli, Lapta ve Gazimağusa’ya 15 Mayıs’ta su vermeye başlayabileceklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Çiftçiler Birliği’ni kabulünde bir soru üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye’den deniz altından borularla gelen suyun dağıtımı altyapısı için taşeronların sürdürdüğü işleri devretmesiyle bütün belediyelere 1 Ağustos itibariyle su verebilecek durumda olduklarını açıkladı. 

“FİYATI BELİRLEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

“Su ülkemize gelmiştir. Şu anda suyun halkımızı ulaşmasıyla ilgili bir süreç var” diyen Çavuşoğlu, geçici protokol ve şartnamelerle suyun fiyatının belirlenmesi sürecinin devam ettiğini kaydetti.

“BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA YAPILACAK TOPLANTIDA KOMİTE OLUŞACAK”

Konuyla ilgili, daha önce başka bir bakanlık nezdinde süren çalışmaların bu döneminde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na aktarıldığını dile getiren Çavuşoğlu, bugün öğleden sonra bu konuda akademisyenler, bürokratlar, Mimar Mühendis Odaları Birliği ve Belediyeler Birliği’nden temsilcilerin katılacağı bir toplantı yapacaklarını belirtti.

Toplantıya katılanlar arasından bir komite oluşturacaklarını da ifade eden Çavuşoğlu, “İhtiyaç duyulan değerlendirmeleri onlarla yapacağım” dedi.

“SUYLA İLGİLİ TESTLER BAŞLADI”

Geçitköy’e gelen suyla ilgili testlerin başladığını ve şu ana kadar olumlu sonuç verdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Test süreci 11 Mayıs’ta tamamlanıyor” diye konuştu.

Çavuşoğlu, belediye meclislerinden olumlu karar çıkması ve kendilerine iletilmesi halinde Gönyeli ve Lefkoşa başta olmak üzere, Lapta’nın birçok bölgesine ve Gazimağusa’ya 15 Mayıs’ta su verilmeye başlanacağını kaydetti.

Taşeronların yaptıkları işleri devretmesiyle, bütün belediyelere 1 Ağustos itibariyle su verebilecek durumda olduklarını da belirten Çavuşoğlu, “Ancak belediye meclislerinden olumlu karar geçirilip bize en yakın zamanda iletirse en geç 1 Temmuz’a kadar suyun tüm insanımıza ulaşması için 24 saat çalışmaya hazırız” diye konuştu.

Çavuşoğlu suyun fiyatının 1 hafta- 10 gün içinde belli olacağını da sözlerine ekledi.