TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs konusundaki hedeflerinin 11 Şubat 2014 Ortak Çerçeve Belgesi’nin hedefleri doğrultusunda 2016 içinde müzakerelerin sonuç vermesi, kalıcı bir çözüm için adım atılması ve bir an önce bunun için 5’li konferans dâhil gerekli somut yol haritası belirlenmesi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 09.30’da başlayan görüşmesi 12.30’da sona erdi.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, Mont Pelerin’de yapılan iki tur görüşmelerden sonra gelinen noktayı ve bundan sonra izlenecek stratejileri, önce Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı sonra hükümet ve muhalefet partilerinin katımlıyla ele aldıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Müzakereci Özdil Nami,iktidardaki iki siyasi parti ve muhalefetteki iki siyasi partinin görüş birliğinde olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye olarak her zaman müzakere sürecini desteklediklerini ve bir an önce bir netice alınması konusunda irade ortaya koyduklarını kaydetti.

Güven artırıcı tedbirler konusunda her zaman destek verdiklerini anlatan Çavuşoğlu, hedeflerinin 11 Şubat 2014 Ortak Çerçeve Belgesi’nin hedefleri doğrultusunda 2016 içinde müzakerelerin sonuç vermesi, kalıcı bir çözüm için adım atılması ve bir an önce bunun için 5’li konferans dâhil gerekli somut yol haritası belirlenmesi olduğunu kaydetti.

Sürece aynı şekilde bu çerçevede destek vereceklerini dile getiren Çavuşoğlu, son derece verimli bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, hükümetle çalışma yemeği gerçekleştireceklerini ve burada ikili konuları değerlendirme fırsatı bulacaklarını anlattı.