Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Adana’da Uluslararası Tarım Fuarı’nın açılışına katıldı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık yetkililerinin yanı sıra, Çitçiler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Alkan ve bir çiftçi grubunun eşlik ettiği Bakan Çavuşoğlu, açılışta yaptığı konuşmada tarımda dünyayla rekabet edebilmek için teknolojinin önemine değinerek verimlilik ve standartları artırmak için daha ucuz teknolojiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

KKTC’nin kuruluşunun 33. yılı kutlamalarının hemen ardından Adana’daki fuara katıldığını kaydeden Çavuşoğlu, vatanı vatan yapan unsurların içerisinde topraklarına verim ve refah katmanın da yer aldığını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, dünyada toprakların genişlemediğini, suların çoğalmadığını aksine azaldığını, iklimlerin ise olumsuz yönde değişmesine karşın, nüfusun sürekli arttığına işaret ederek, bu nedenle birim kareden elde edilen verimin artırılması gerektiğini söyledi.

Avrupa ülkelerinin tarımı gelişmiş teknoloji ile sürdürdüğüne dikkat çeken Çavuşoğlu, ancak bu teknolojilerin Türk çiftçilerine pahalıya mal olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, böyle bir ortamda babadan kalma tekniklerle üretim yapmanın mümkün olmadığını belirterek, “Rekabet etmek için daha iyi teknoloji en iyi şekilde daha uygun fiyata mal edilip Türk çiftçisine sunulmalıdır. Bizlerin de verimlilik ve standartları artırmak için daha ucuz teknolojiye ihtiyacımız vardır. Bu da bizim 300 binlik nüfusumuzla mümkün değil. Ama sizler her geçen gün büyüyen, şahlanarak geleceğe yürüyen milletin bir parçası olarak bu hedefe çok yakınsınız” şeklinde konuştu.

1479306910.jpg

1479307010.jpg

1479306908.jpg

1479306909.jpg