İki ülkenin Dışişleri Bakanlarının görüşmesi, daha önce duyurulduğu gibi saat 12 civarında başladı.

Görüşmenin başladığı saatlerde Kremlin'nden yapılan açıklamada ise Rusya lideri Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eylül'deki G-20 zirvesinden önce bir araya gelme ihtimalinin bulunduğu belirtildi. 

Kremlin açıklamasında, Türkiye ile ilişkilerin yeniden eski haline dönmesi için bir ay veya daha fazla süre yoğun ikili temaslar olacağı ifade edildi. 

Türkiye, 24 Kasım’da hava sahasını "5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen" ihlâl eden Rus savaş uçağını, Suriye sınırında düşürmüştü. Bu durum Ankara ve Moskova arasında krize neden olmuştu. Moskova yönetimi uçağın Suriye üzerinde düşürüldüğünü ve Türkiye’ye hiçbir tehdit teşkil etmediğini söylerken, ABD ve sivil gözlemciler Rus uçağının Türk hava sahasını ihlâl ettiğini doğrulamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'e geçtiğimiz hafta bir mektup göndermiş, iki isim önceki gün de telefonda görüşmüştü. 

Ankara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta pilotun ailesine taziyelerin sunulduğunu belirtip, "Kusura bakmasınlar' ifadesinin kullanıldığını açıklamıştı.

Putin ise dün Rus diplomatlarla yaptığı toplantıda Türkiye'nin Rusya'dan 'özür dilediğini' söylemişti.