Kubilay KURÇER 

Çavuşoğlu; “beni susturamazlar” diyerek bakanlık görevi yapsa bile bu eleştirileri dile getireceğini söyledi. 13 yıllık siyasi yaşantısında tüm parti başkanlarının kendisini MYK üyesi olarak atadığını hatırlatan Çavuşoğlu, yerine atanan kişiyle ilgili de önemli iddialar ortaya koydu. ADA TV’de Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan UBP Genel Başkan adaylarından Nazım Çavuşoğlu, “Hüseyin Özgürgün olmazsa hükümet olmaz” diyen CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ı eleştirerek, “Talat, Özgürgün ile değil, UBP’yle koalisyon kurdu” dedi. 

“ÖZGÜRGÜN’ÜN GENEL BAŞKAN OLARAK PARTİLİNİN SORGULAMALARI VAR” 

Başkanlığa aday olmasının nedenini şu anda parti genel başkanlığı koltuğunu boş olarak görmesi ve partililerin kucaklanmaması olarak açıklayan Çavuşoğlu, bu kadar çok aday olmasını da bu gerekçeye bağladı: 

“Sayın Hüseyin Özgürgün’ün parti genel başkanı olarak başkanlık konusunda, demokratlık, partiyi kucaklama, partiyi geleceğe taşıma noktasında bana göre bütün partilinin sorgulamaları var. Buna bağlı olarak da zaten bizlerin de sorgulamalarımız olduğu için adaylık sürecine girdik. Biz o koltuğun çok dolu olduğunu, milletvekillerinin, partililerin kucaklandığını, tek başına iktidar hedefinde sıkıntı olmadığını görmüş olsaydık aday olmayı düşünmezdik. Dolayısıyla bu kadar çok arkadaşımızın aday olmak istemesi tamamen sayın Özgürgün’den daha iyi yönetebilecekleri içindir.” 

“YAZILAN ÜYELERİ İLÇE BAŞKANLARI BİLE TANIMIYOR” 

Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ü demokratik olmayan tavırlar sergilemekle eleştiren Çavuşoğlu, buna üye yazılımlarını örnek verdi. 

Çavuşoğlu, ilçe başkanlarının bile tanımadığı kişilerin üye yazıldığını söyledi: 

“Genel başkanlığını sürdürebilme adına bir el tarafından yazılan üyeliğe karşıyız. Yoksa örgütlerimiz yazmış ise üyeleri ve Nazım Çavuşoğlu, Hüseyin Özgürgün ya da başkası müdahil olmamış ise benim hiçbir itirazım yoktur. Nerede yazılmış olursa olsun, eğer partilimiz yazmış ise benim itirazım yok ama şu anda gördüğüm kadarıyla sayın Özgürgün kendine biat etmeyen kimseye süreç içinde üye formu vermemiştir. Günün sonunda listeler ortaya çıktığında bir baktık ki 7 bin civarında üye var. Bunların yazımından ilçe başkanlarının bile haberi yok. Lefkoşa ilçe başkanının, yazılan üyelerin 1000 tanesinden haberi yok, kim yazdı kimse bilmiyor.” 

Çavuşoğlu, “Şu anda askıda olan listelere itiraz edecek misiniz” sorusuna da yanıt verdi: 

“Adam partiye gelmiş, üye yazmış ya da yazdırılmış, nasıl itiraz edeyim, beni o konuma kimse düşüremez. Hiçbir üyeye itiraz etmeyeceğim, eğer diğer partiye üyeliğe tespitli değilse.” 

“CANIMI ESAS SIKAN, YERİME BAŞKA PARTİYE OY VERENİN ATANMASI” 

Genel Başkanlığa aday olduğu için parti MYK’sındaki görevine son verildiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu duruma da tepki gösterdi. 13 yıllık siyasi yaşantısında tüm parti başkanlarının kendisini MYK üyesi olarak atadığını hatırlatan Çavuşoğlu, yerine atanan kişiyle ilgili de önemli iddialar ortaya koydu: 

“13 senedir MYK üyesiyim, belli ki tüm genel başkanlar bizim birikimimizden düşüncelerimizi söyleme cesaretimizden faydalanarak alınan kararlara katkı yapmamız konusunda, partinin menfaatleri doğrultusunda bizim MYK’da bulunmamızı öngörmektedirler. Nasıl bir demokratlıktır ki bu ben aday olacağım diye MYK’dan atacaksın? Benim yerime benden kıdemli, benden birikimli, benden daha parti seven birini atasa bir şey değil. Benim yerime atadığı kişi, bir önceki seçimde başka partiye çalışan kişidir.” 

“BENİ SUSTURAMAZLAR” 

Çavuşoğlu, “bakan olsaydınız da bu eleştirileri yapar mıydınız” sorusuna da net yanıt verdi: 

“Beni parti içinde bilirler ki ben bütün genel başkanlara eleştirilerimi en çıplak kelimelerle kurullarda ifade ederim. Genellikle bana derler ki bir kere bizimle uyumlu ol. Bizim düşündüğümüz gibi düşün derler ve beni hep, düşüncenin yanlışlarını söyleme noktasında da partilinin genel güveni var.” 

Kurultayda seçilmemesi halinde parti içi mücadelesinin devam edip etmeyeceği ile ilgili değerlendirmede yapan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Beni kimse susturamaz. Ben konuşmaya devam ederim.” 

“TALAT, ÖZGÜRGÜN’LE DEĞİL, UBP’YLE KOALİSYON KURDU” 

Çavuşoğlu’nun eleştiri oklarından CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da nasibini aldı. Çavuşoğlu, “Hüseyin Özgürgün olmazsa hükümet olmaz” diyen Talat’ı da eleştirerek sözlerini şöyle tamamladı: 

“Nasıl olur da Talat, partinin kurultayına bu şekilde müdahale eder? Yakın zamanda kendisi kurultaydan geçmiştir, hiçbir UBP’li Talat’la ilgili ne olumlu ne olumsuz bir şey ifade etmemiştir. Nasıl olurda bir başka partinin genel başkanı UBP gibi kurumsal olduğunu söylediğimiz, kurumsallaşması için mücadele ettiğimiz partimizin hükümet kurmasını sadece genel başkana bağlayabilir? CTP ile hükümet kurduğumuzu düşünüyorduk, Talat ile değil. Bu yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil, bundan sonra kurultayımızla ilgili müdahale sayılabilecek ve algılanabilecek herhangi bir açıklamaya anında tepki vereceğiz.”