UBP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, ‘’böl yönet zihniyeti’’ ile partinin yönetildiğini, partiyi bölmeye çalışan ismin Genel Başkan Hüseyin Özgürgün olduğunu iddia etti.

Çavuşoğlu, yazılı açıklamasında, söylemlerinin Hüseyin Özgürgün ile şahsi sıkıntısı varmış gibi algılanmasının doğru olmadığını ifade etti.

Özgürgün’ün Genel Başkanlığı ile ilgili partililerin bir takım rahatsızlıkları olduğunu savunan Nazım Çavuşoğlu,  Özgürgün’ün partilileri ve halkı kucaklayamayan bir Genel Başkan olduğunu iddia etti.

Çavuşoğlu, “her sıkıştığında ikili görüşmeleri dışarıya konuşan bir genel başkana bundan sonra hangi vekil güvenip de konuşacak. Bu hiçbir etiğe sığmaz. Oysa, siyasetin de kendi içinde etiği vardır. Güven kaybeden kişiye hiç kimse güvenemez ve konuşamaz. Maalesef UBP Genel Başkanı açıklamaları ile bu durumdadır” ifadelerini kullandı.

“Kurultay ve ilçe delegelerinin toplamı olan 3700 üye ile kurultaya gidileceği” yönünde açıklama yaptığı gerekçesiyle Özgürgün’ü eleştiren Çavuşoğlu, üye sayısının nasıl 8000’e çıktığının açıklanması gerektiğini söyledi.

Kurultayın sağlıklı bir şekilde geçmesini sağlayacak olan ismin Genel Başkan olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, genel başkan bunu sağlayamazsa PM ve MYK’nın devreye girmesi gerektiğini, bunun görevleri olduğunu hatırlattı.

MYK  üyelerine; üyelikleri imzalamaları için zorlama, yanıltma ve teşvikin uygulandığını öne süren Nazım Çavuşoğlu, ‘’bana göre kendi yandaşlarına yazdırdığı üyelikleri bile her şeye rağmen MYK onaylatamayan bir genel başkanın istifa etmesi gerektirdi ancak bunu da yapamadı’’ dedi.