Çavuşoğlu yazılı açıklamasında, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün tarafından İskele bölgesine karşı ötekileştirilme ve ayrıştırma yapılmaya çalışıldığını savundu.

Genel başkanın her bölgede eşitlik sağlaması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, MYK ve Parti Meclisi’nin, genel başkanın yanlış yapması halinde buna müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu, parti üye listelerinin bölgelere henüz ulaşmadığını kaydederek, üyelik sisteminde “ayak oyunu” yapılacağını ve bunu bildiklerini için MYK’dan atıldığını savundu. Özgürgün’ün yasa ve tüzüğün üzerinde davrandığını öne süren ve Özgürgün’ün “ben yaparım” havasında olduğunu savunan Çavuşoğlu, İskele’de üyeliklerin adaletli yapılmadığını, eşitliğin sağlanmadığını ve haksızlık yapıldığını iddia etti.

Bu konudaki eleştirilerini dile getiren Çavuşoğlu, “İskele’de 2 milletvekili, 1 MYK üyesi ve ilçe başkanının imzası ile listeler gönderildi fakat bu listeler kabul edilmedi. Hak ve hukuk tanımaz davranışlar sergilendi” dedi.

Özgürgün’ü İskele’deki üye sayısını küçültmekle suçlayan Çavuşoğlu, eşitlik ilkesine aykırı binlerce üye yazıldığını ve bundan rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

“Adalet duygusunun bu kadar zayıfladığı, hiçbir dönem olmamıştır. Böyle bir genel başkan hiç olmamıştır. Adaletsizliğin bir hakmış gibi savunulduğu hiçbir döneme tanık olmadım” diyen Çavuşoğlu, UBP’nin 2012 yılında mahkeme koridorlarında yaşadığı o günlerde UBP’lilerin büyük bir üzüntü yaşandığını ve bedelini ağır ödediğini, bugün de “İstersen mahkemeye git” diyen bir genel başkanın çareyi mahkemede aramalarını söylemesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

UBP’ye hizmet eden, UBP’ye transfer olan insanlarla hiçbir sıkıntıları olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, “Hayat felsefem disiplindir. Akşam başka söyleyip, sabah başka bir şey söylemem, dün ne söyledimse bugün de öyle söylerim. Kimseyi partiden kovmak gibi düşüncem olmaz, olamaz. Partiye kusur işleyenlerin disiplin kurulunda gerekli cezayı almaları için de taviz vermeyeceğimi herkes bilmektedir” dedi.