Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak Genel Kurul’a sunuşlar yapıldı.

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu söz aldı. DNA konusunun ağırına gittiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Siz UBP’yi öyle bir pozisyona sokuyorsunuz ki sanki istihdam yapmaktan başka derdi olmayan bir anlayıştaymış gibi gösteriyorsunuz. Ama bunun tam  aksine söz vermiş olmanıza rağmen, usulsüz şekilde istihdam yapıyorsunuz” dedi.

“Geçtiğimiz günlere kadar gazetelere hükümetten memnun olduğunuzu ifade ederken şimdi UBP’yi kötülüyorsunuz” diyen Çavuşoğlu, “Zor hedefler için zor bir dönemde bu hükümeti kurduk ancak işe yaramadı” dedi.

UBP’nin suçlu gösterilmesinin gerçeği değiştirmeyeceğini,  halkın gerçek durumun farkında olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, usulen iddialara cevap vermek durumunda olduğunu belirtti.

CTP’li milletvekillerinin meclis oturumuna katılmadığını söyleyen Çavuşoğlu, Başbakan’ın UBP’li bakanların yurt dışında olduğu sürelerin incelenmesi çağrısı üzerine bakanların yurt dışına gitmesinin Başbakan’ın onayına bağlı olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, “UBP’nin attığı imzaların arkasında durmadığı” eleştirisi üzerine ise, o dönemde hükümetin bozulduğu ve halkın sıkıntı içinde olduğunu, bu nedenle benimsemeseler de imza atmak durumunda kaldıklarını anlattı

Siyasette herkesin bir tavrı olduğunu, önemli olanın uzlaşı sağlamak olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, hükümet programına altı boş maddeler konduğunu bu nedenle yasaların bir türlü geçirilemediğini söyledi.

“Hiçbir hükümet bozulmak için kurulmaz” diyen Çavuşoğlu, “maalesef bu yolculuk kısa sürdü. Birbirimizi kırmaya gerek yok” dedi.