Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoglu, Ekim ayı içersinde Kosova’nın başkenti Priştine’de bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Priştine Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Qahili Sanat Gallerisi’nin davetiyle gerçekleşen etkinliklerde ileriye yönelik sanat ve tasarım alanında Priştine Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesinin ne tür işbirlikleri yapabilecekleri konuları da görüşüldü.

Doç. Dr. Çavuşoğlu, Priştine Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Kıbrıs, DAÜ, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü” konularını içeren bir seminer verdi. Gerek öğrenciler gerekse öğretim üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen seminerde daha çok Doğu Akdeniz Üniversitesi ile ilgili yoğun soruları yanıtladı.

Doç. Dr. Çavuşoğlu Priştine Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Eshref Qahili’nin direktörlüğünü yaptığı Qahili Galeri’de ise “Atıl Olanın Estetik Dönüşümü” isimli bir de kişisel sergi açtı. DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ümit İnatçı’nın sunu metni ve Priştine Modern Sanatlar Merkezi sanat direktörü Albert Herta’nın konuşmasıyla açılışı yapılan sergi, Kosova’lı sanatsever ile yazılı-görsel medya tarafından yoğun ilgi ile karşılaştı. Söz konusu sergi 26 Kasım 2015 tarihine kadar Qahili Galeri’de sergilenmeye devam edecek.

12178004_10206679159171993_832782753_n.jpg

img_5155.jpg

img_5193.jpg