Evrim Kamalı

Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren UKÜ kampüsü içerisindeki park yerinde şüpheli hareketler göstermesi üzerine devriye gezen polis ekipleri tarafından durdurulan Nijerya uyruklu Hüssein İpaye’nin üzerinde yapılan aramada hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunmuş ve tutuklanmıştı. Aleyhine alınan 3 günlük tutukluluk süresinin ardından zanlı dün teminata bağlandı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz 7 Mart saat 20.00 sıralarında Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren UKÜ kampusu içerisindeki park yerinde şüpheli hareketler gösteren zanlı Hüssein İpaye üzerinde yapılan aramada 348 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini belirtti.

Polis, zanlının arama esnasında kaçtığını ve kovalandıktan sonra makul kuvvet kullanılarak tutuklandığını söyledi. Ramiz zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ülkemizde öğrenci statüsünde bulunaduğunu, aleyhine kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan dava getirildiğini ancak kabul etmediği yönünde beyanda bulunduğunu söyledi. Polis tüm bu olgular ışığında zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının huzurunda verilen şahadet ve beyanlar ışığında zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasını, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve 20 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.