HASRETİ ÇEKİLEN ÇOCUK PARKI: Yedikonuk köyünde, yıllardan beri yılanlara ev sahipliği yapan çocuk oyun parkı, Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenerek, çocuklara kazandırıldı. Yedikonuk köyünde hasreti çekilen çocuk oyun parkı, adeta çiçek bahçesine dönüştürüldü.

“HALKIN GENELİNE HİZMET VERECEK”: Detay Gazetesi’ne konuşan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, bu alanın yalnız çocuklar için değil, halkın geneline hizmet verecek bir yapıya dönüştürüldüğünü söyledi. Tüm oyun aletlerinin yerleştirildiği; içerisine 10 bin adet çiçeğin ekildiği park alanına, bir de kafeteryanın açıldığını belirten Sennaroğlu, yakın zamanda belediye hizmet binasının da bu alanda hizmete gireceğini belirtti.

Rana Sarro

Yedikonuk köyüne, yıllardır hasreti çekilen bir çocuk oyun parkı kazandırıldı. Bakımsızlıktan, otlarla kaplanan ve yılanlara ev sahipliği yapan çocuk parkı, Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenerek, hem çocukların hem de köy halkının genelinin hizmetine sunuldu.

Atıl durumdaki kırık dökük oyuncaklar ve çocukların boyunu aşan otlar temizlenirken, Yedikonuk köyünde, bakımsızlıktan girilmez halde olan bölge, adeta çiçek bahçesine dönüştürüldü.

Boydan boya parke taşları döşenen, kafeterya, piknik masaları kurulan park alanının her yanı da çiçeklendirildi. Yeni oyuncakların kurulduğu alan, yalnız çocukların değil, tüm köylülerin zaman geçireceği, yürüyüş yapabileceği ve dinlenebileceği bir alana dönüştürüldü.

yedikonuk_eski.jpg

yedikonuk_yeni-1-(1).jpg

 “PARKA 10 BİN ADET ÇİÇEK EKİLDİ”

Detay Gazetesi’ne konuşan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, TC Yardım Heyeti desteğiyle hazırladıkları proje kapsamında, park içerisine tüm oyun aletlerinin yerleştirildiğini; bunun yanında park içerisine 10 bin adet çiçek ekildiğini belirtti.

“KAFETERYA İNŞA EDİLDİ”

Yedikonuk halkı tarafından önem arz eden atıl durumdaki bölgeyi, kısa sürede halkın hizmetine koyduklarını belirten Başkan Sennaroğlu, parkın yanına ayrıca kafeterya inşa edildiğini, halkın dinlenebileceği piknik masaları yapıldığını kaydetti.

“BELEDİYEYE BAĞLI OFİS HİZMETE AÇILACAK”

Başkan Sennaroğlu ayrıca, park alanında belediyeye ödenmesi gereken vergilerin, Yedikonuk’ta tahsilâtını sağlayacak Büyükkonuk Belediyesi’ne bağlı bir ofisin de hizmete gireceği ve özellikle yaşlı halkın belediyeye ulaşımının kolaylaştırılacağını anlattı. Sennaroğlu, bu alanın yalnız çocuklar için değil, halkın geneline hizmet verecek bir yapıya dönüştürüldüğünü belirtti.