Beyoğlu'nda halk otobüsü sürücüsünün lavaboya gitmesini fırsat bilen bir hırsız, şoför kabinindeki cep telefonunu çalarken güvenlik kameralarına yakalandı. Rahat hareketleriyle dikkat çeken şüphelinin, olay öncesi ve sonrasında çekirdek çitlemesi bu kadarına da pes dedirtti.

Olay, Beyoğlu Okmeydanı sapağında 9 Temmuz 2015'te saat 20.37 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, halk otobüsü sürücüsü, tuvalet ihtiyacı için kullandığı halk otobüsünü yol kenarına çekti. Bu sırada aracın ön kapısını açık unutan sürücünün dalgınlığından faydalanan bir şüpheli ise hırsızlık için harekete geçti. Dikkat çekmemek için rahat hareketler sergileyen ve çekirdek çitlerken görüntülenen şüpheli, otobüsün içerisine girerek bin 500 TL değerindeki telefonu çalarak uzaklaştı. Aracı terk ederken de çekirdek çitlemeyi ihmal etmeyen şüpheli, bir süre sonra kamera açılarından çıkarak bölgeden uzaklaştı. Her şeyden habersiz olan araç sürüsü ise bir süre sonra aracına binerek olay yerinden uzaklaştı.

TELEFONU ÇALINAN SÜRÜCÜ OLAYI SONRADAN FARKETT

Öte yandan araç sürücü, cep telefonunun çalındığını ise uzun bir süre sonra anladı. Güvenlik kamera kayıtlarından teyit ettiği hırsızlık olayının ardından polise giderek şikayetçi oldu. Kayıtlara el koyan polis şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı.