Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, farklı kültür ve dinleri ülkenin bir zenginliği olarak gördüklerini belirterek, “Farklılıkları düşmanlık değil, zenginlik olarak görüyoruz” dedi.  Çeler, kalıcı barışın egemen olduğu,  kültürler arası uzlaşının sağlandığı bir Kıbrıs ve dünya özlediklerini belirterek, tüm uğraşlarının da bu yönde olduğunu kaydetti.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün ve Yönetim Kurulu Üyeleri Toplumcu Demokrasi Partisini (TDP) ziyaret etti. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ve saat 10.30’da başlayan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

ÇELER

TDP Milletvekili Zeki Çeler kabulde yaptığı konuşmaya, KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nin yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerine ‘hayırlısı olsun’ diyerek başladı. Çeler, derneğin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, yaptıkları etkinlikleri de takdirle karşıladıklarını belirtti.

Kendilerine göre tüm vatandaşların eşit olduğunu, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapılmasına da karşı olduklarını dile getiren Çeler, ancak, keyfi vatandaşlık verilmesine, demografik yapının değiştirilmesine ise karşı olduklarını vurguladı.

Geçmişte bir günde binlerce kişinin sırf seçimler uğruna vatandaş yapıldığını, yıllarca bu ülkede yaşayanlar vatandaş yapılmazken, birkaç günde bazı kişilerin vatandaş yapıldığını söyleyen Çeler, bunun yanlışlığına dikkat çekti.

Çeler, KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nin kendilerine ilettiği görüş, öneri ve sorunları içeren dosyayı mutlaka değerlendireceklerini ve ilgili komitelere aktaracaklarını da söyledi.