TDP Milletvekili Zeki Çeler, Siyasi Partiler Yasası değiştiğinde yüzde 5 oranında oy alan partilere devlet katkısı sağlandığını belirterek, ülke siyasetine katkı koyma adına yüzde 3 oranında oy alan partilerin de bu katkıdan yararlanabilmesi gerektiğini söyledi. 

Milletvekillerin transferiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çeler, esas güç olan toplumun bir sonraki seçimde transfer olan vekilleri seçmemeleri gerektiğinin altını çizdi. Ada TV’de Cansu Örmeci’nin sunduğu “Öğlen Ajansı” programına konuk olan Zeki Çeler, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı için oy toplayan partilerin şahsi beklentileri olduğuna inanmadığını dile getiren Çeler, toplumda farklı algı yaratmanın faydası olmayacağına değinerek, halkın hukuksal görüşüne ve demokrasi anlayışının önemine vurgu yaptı. 

“HALKIN REFAHI İÇİN SİYASET” 

Halkın yararına olacak çalışmalara destek olmaya ve yapılan yanlışları uyarmaya özen göstereceklerini söyleyen Çeler, sermayeyle olan göbek bağının koparılıp halkın güdümünde siyaset yapılmasını temenni etti. 

“KIBRIS TOPLUMU DAHA FAZLA SÖMÜRÜLMEMELİ” 

Zeki Çeler, halkın “ben” odaklı yerine “biz” odaklı düşünmesi gerektiğine dikkat çekerek halkın özel sektöre yönelmesi gerektiğini belirtti. Asgari ücretin hem çalışanların yararına olmasını hem işverenleri kötüye sürüklememesi gerektiğini savunan Çeler, küçük işletmelerin katkı alamadığı için büyüyemediğini kaydederek Kıbrıslı Türklerin AB’ye girme çabasının büyük şirketler tarafından daha fazla sömürülmemek olduğunun altını çizdi. 

“HALK ÇÖZÜM SÜRECİNİ TAKİP ETMELİ” 

Çözüm süreciyle ilgili Cumhurbaşkanı Akıncı’ya biraz daha zaman tanınması gerektiğini belirten Çeler, Türkiye’yle olan ana – yavru ilişkisinin kardeş ilişkisine dönüşmesini güneyde daha çok etki yarattığını söyledi. Ombudsman atanması için yaz mevsimi sonunda gerekli prosedürlerin uygulanacağına değinen Çeler, “Umarım halk süreci daha fazla takip eder” diye sözlerine ekledi.