TDP Milletvekili Zeki Çeler de “yüksek öğrencilerin taşımacılıkta yaşadığı sıkıntılar” konusunda araç eksikliği ve taşımacılığın pahalı olduğuna değindi. Bu sebeple öğrencilerin genellikle otostop yaparak ulaşımlarını sağladıklarını, bu konuda gerekenin yapılmasını istedi.

KKTC’de Gençlik Koordinasyon Merkezi açılması anlaşmasını hatırlatan Çeler, bu anlaşmayla Gençlik ve Spor Dairelerinin işlevsiz hale geleceğini iddia etti.

Anlaşmadaki maddeleri anlatarak, çekincelerine değinen Çeler, bir maddede Türkiye’de etkinliklere katılmanın yer aldığını, ama bugüne kadar Türkiye’de hiçbir resmi müsabakaya davet alınmadığını söyledi.

“DAİRELER İŞLEVSİZ”

Çeler, “Bu anlaşma ile KKTC deki Spor ve Gençlik Daireleri işlevsiz bırakılacak. Tüm proje ve uygulamalar bu ofis tarafından yürütülecek. Ofisin başına Türkiye'den bir başkan atanacak, ofiste çalışacak tüm personel Türkiye tarafından seçilecek, Türkiye den gelecek yetkililere diplomatik dokunulmazlık sağlanacak, tüm gençlik kampları ve yeni yapılacak kamplar ve işletmesi bu ofise devredilecek. Tüm spor tesisleri ve yeni yapılacak tesislerle işletmesi bu ofise devredilecek, Kıbrıs’ta bulunan Yurtlar İdaresi ve yurt izinlerinin tümü bu ofise devredilecek. Projelere veya ofisin çalışmalarına KKTC olarak hiçbir engelleyici şart koyamayacağız” iddiasında bulundu.