BRT’de yayınlanan Sabah Rotası programına konuk olan Toplumcu Demokrasi Partisi Girne Milletvekili Zeki Çeler, güncel konularla ilgili görüşlerini paylaştı.

Kıbrıs müzakereleri konusunda dün Meclis’te yapılan bilgilendirme toplantısına değinen Çeler, toplantının kapalı oturum şeklinde yapılmasının ‘halka zarar verecek konuların gizli konuşulduğu’ anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’na yönlendirilen “şeffaf değildir, bizi bilgilendirmiyor” şeklindeki eleştirileri doğru bulmadığını belirten Çeler, bütün görüşme tutanaklarının düzenli olarak Meclis’e gönderildiğini vurguladı.

“Vatandaşların soru işaretlerini anlıyorum ama rahat olsunlar” diyen Çeler, çalışmalar sonuçlanmadan tüm hususların halk ile paylaşılacağını söyledi.

Çeler “Dün Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclis’teki toplantıda ısrarla vurguladı, Kesinlikle referanduma gidilecek. Referanduma giderken de her iki topluma da yeterli süre tanınacak” dedi.

Gündemin diğer önemli bir konusu olan mülteciler ile ilgili Meclis çalışmalarından da bahseden Çeler, Meclis Hukuk Komitesi’nde ele alınan yasanın Meclis açılır açılmaz gündeme geleceğini söyledi.

Çeler “Bu insanların yaşadıkları dramı göz önünde bulundurarak bu yasanın daha da genişletilmesi gerekir, ancak tanınmamış bir ülke olmamızın getirdiği eksiklikler neticesinde mülteci kabulümüz neredeyse imkansızdır. En azından bu insanlara burada bir daha insanlık dramı yaşatmamak adına bir yasanın hazırlanması söz konusuydu ve bu yapıldı” dedi.